Όσοι τρώνε nutella καταστρέφουν το περιβάλλον

Όσοι τρώνε nutella καταστρέφουν το περιβάλλον

Η υπουργός περιβάλλοντος της Γαλλίας, Segolene Royal, θα σε κάνει να νιώσεις τύψεις για την επόμενη κουταλιά nutella που θα φας.

Όσοι τρώνε nutella καταστρέφουν το περιβάλλον

Πρέπει να προχωρήσουμε σε αναφύτευση πολλών δέντρων γιατί υπάρχει αποψίλωση που επίσης οδηγεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Πρέπει, για παράδειγμα, να σταματήσουμε να τρώμε Nutella, γιατί φτιάχνεται από φοινικέλαιο».
Αυτά δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της, η υπουργός περιβάλλοντος της Γαλλίας, Segolene Royal. Όπως εξήγησε, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για Nutella, φυτεύονται περισσότερα φοινικόδεντρα στη θέση άλλων δέντρων που είναι πολύτιμα για το περιβάλλον. Αυτό οδηγεί σε σοβαρή ζημιά στο οικοσύστημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που στη Γαλλία, η Nutella γίνεται αντικείμενο… επίθεσης. Το 2012, η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να βάλει 300% φόρο στο φοινικέλαιο, με την αιτιολογία ότι είναι πολύ παχυντικό και κακό για το περιβάλλον. Δεν έγινε ποτέ, ωστόσο αργότερα, οι αρχές είχαν μια νίκη σε αυτή τη σοκολατένια μάχη. Κατάφεραν να… απαγορεύσουν να ονομάζει κάποιος το παιδί του «Nutella».

Δε ξέρουμε τι πιστεύεις εσύ, αλλά εμείς νιώθουμε λίγες τύψεις. Κι όταν νιώθουμε τύψεις, το ρίχνουμε στην σοκολάτα. Και όταν λεμε σοκολάτα, εννοούμε… Nutella. Βάφλος κύκλος.

ΠΗΓΗwww.ladylike.gr
SHARE