Β. Τσιάκος: Μεγάλες οι ζημιές για τους πεπονοπαραγωγούς της περιοχής Σελλάνων εξαιτίας...

Β. Τσιάκος: Μεγάλες οι ζημιές για τους πεπονοπαραγωγούς της περιοχής Σελλάνων εξαιτίας των άκαιρων βροχοπτώσεων

Β. Τσιάκος: Μεγάλες οι ζημιές για τους πεπονοπαραγωγούς της περιοχής Σελλάνων εξαιτίας των άκαιρων βροχοπτώσεων

Ο αντιπεριφερειάρχης μετά από σχετική συνεννόηση με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό επισκέφτηκε την περιοχή και διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής

Θα πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια από τον ΕΛΓΑ οι πληγέντες παραγωγοί

Στην περιοχή του τέως Δήμου Σελλάνων βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, με στόχο να ενημερωθεί από τους παραγωγούς πεπονιών για τις ζημιές που υπέστησαν. Ο κ. Τσιάκος επισκέφθηκε καλλιέργειες πεπονιού αρχικά στην περιοχή της Αγ. Τριάδας και στη συνέχεια και στις άλλες περιοχές, συνοδευόμενος από τον αντιδημάρχο Παλαμά κ.κ. Κ. Τζέλλα τον Δημ. Σύμβουλο Α. Τσίτζα, καθώς και από τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Σ. Γιολδάση.

Ο αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε πως οι ζημιές που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας καιρικών συνθηκών είναι πολύ μεγάλες. Όπως τον ενημέρωσαν οι παραγωγοί, οι άκαιρες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, είχαν ως αποτέλεσμα να σαπίσει μεγάλο μέρος της παραγωγής, με τη ζημιά να υπολογίζεται στο 70%. «Στηρίζαμε το οικογενειακό μας εισόδημα στα έσοδα από τις καλλιέργειες μας. Δυστυχώς οι εναλλαγές του καιρού είχαν τραγικές συνέπειες στην παραγωγή και πλέον βρισκόμαστε σε απόγνωση» τόνισαν οι παραγωγοί. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως θα ενημερώσει όλους τους αρμόδιους παράγοντες ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ κ.λπ. αλλά και τους πολιτικούς παράγοντες της Καρδίτσας όπως οι βουλευτές, ώστε να γίνει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία αποζημίωσης των παραγωγών.

«Επισκέπτομαι σήμερα την περιοχή του τ. Δήμου Σελλάνων κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, ο οποίος εξ αιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να βρεθεί στην περιοχή. Στόχος της επίσκεψης είναι να ενημερωθούμε από τους παραγωγούς για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις καλλιέργειες τους. Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων προξένησαν μεγάλη καταστροφή σε πάνω από 3.000 στρ. καλλιεργειών. Οι άκαιρες βροχοπτώσεις κατάστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής λίγο πριν τη συγκομιδή και πλέον οι πεπονοπαραγωγοί χάνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους. Ενημερώσαμε τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ για το πρόβλημα και τους ζητήσαμε να προχωρήσουν στην άμεση και δίκαιη καταβολή αποζημιώσεων. Το ίδιο θα κάνουμε και με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες για να μπορέσουν οι παραγωγοί να συμπληρώσουν μέρος του χαμένου εισοδήματος τους. Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός όσο και εγώ, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε τους αγρότες μας που είδαν μέσα σε λίγες μέρες τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να χάνονται. Θα παρακολουθούμε από κοντά την διαδικασία εκτίμησης και αποζημίωσης της παραγωγής, ώστε να μην υπάρξουν αμέλειες, καθυστερήσεις και αδικίες» τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης.

SHARE