Αριστερή Πλατφόρμα: Ωρα ιστορικών αποφάσεων, η Ελλάδα να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις –...

Αριστερή Πλατφόρμα: Ωρα ιστορικών αποφάσεων, η Ελλάδα να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις – Οι δανειστές θέλουν να μας ταπεινώσουν

Αριστερή Πλατφόρμα: Ωρα ιστορικών αποφάσεων, η Ελλάδα να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις – Οι δανειστές θέλουν να μας ταπεινώσουν

Για ώρα ιστορικών αποφάσεων κάνει λόγο η ιστοσελίδα iskra που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο της με αφορμή το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις «οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών στο πεδίο της «διαπραγμάτευσης» δικαιώνουν απόλυτα όσους, εδώ και καιρό, προέβλεπαν πως οι διαρκείς υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, ανοίγουν την όρεξη των δανειστών για να αξιώνουν ακόμη περισσότερα και πιο βάρβαρα μέτρα.

Οι τρεις «θεσμοί» πλήρως αποθρασυμένοι, κατέθεσαν την Τετάρτη (24/6) αντιπρόταση στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία ζητούν επιπλέον μέτρα – «φωτιά», που ισοδυναμούν με χαριστική βολή για την ήδη χειμαζόμενη από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές κοινωνική πλειοψηφία, ενώ ταυτόχρονα βάζουν την «ταφόπλακα» στην εθνική οικονομία που ήδη ψυχορραγεί μετά από μια εξαετία καλπάζουσας ύφεσης».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στα μέτρα που ζητουν οι δανειστές και απορρίπτει η κυβέρνηση τονίζοντας ότι συνολικά φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 – 2016, δηλαδή 3,1 δισ. ευρώ παραπάνω από αυτά που περιείχε η συμβιβαστική ελληνική πρόταση. Η τελευταία είχε χαρακτηριστεί από ευρωπαίους αξιωματούχους ως «βάση συζήτησης», πάνω στην οποία είναι ,πλέον, προφανές ότι οι πιστωτές θεμελίωσαν τις νέες απαράδεκτες απαιτήσεις τους, αποκαλύπτοντας και στον πλέον καλόπιστο παρατηρητή ότι δεν διαπραγματεύονται αλλά αξιώνουν την πλήρη υποταγή και την παραδειγματική ταπείνωση του ελληνικού λαού που επέλεξε μια αριστερή κυβέρνηση με την εντολή να βάλει τέλος στη μνημονιακή λεηλασία.  Μάλιστα οι «θεσμοί» θέτουν την αποδοχή των μέτρων αυτών με τελεσιγραφικό τρόπο, αφού δεν δέχονται καν προτάσεις για άλλα ισοδύναμα!

Οι δανειστές αξιώνουν να αντικατασταθεί με μείωση των κύριων συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ το δημοσιονομικό κενό για την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων, απορρίπτοντας την κυβερνητική θέση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Επίσης απαιτούν μειώσεις στην φορολογία των επιχειρήσεων με παράλληλη επέκταση του ΦΠΑ με συντελεστή 23% σε περισσότερα είδη».

Ιστορικές αποφάσεις

Το άρθρο καταλήγει τονίζοντας ότι δεν μπορεί παρά να αναζητηθούν άλλες λύσεις:

«Στη βάση των τελευταίων εξελίξεων είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει «συμφωνία» προς όφελος του λαού και του τόπου. Η κυβέρνηση, υπό το βάρος των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει, πρέπει και μπορεί να αντιδράσει και θα αντιδράσει στις ιταμές μεθοδεύσεις των πιστωτών, εκπροσωπώντας γνήσια τη λαϊκή βούληση για απαλλαγή της χώρας από τα νεοαποικιάκα μνημονιακά δεσμά της κοινωνικής λεηλασίας.

Η προοπτική για μια συμφωνία, που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, που θα δίνει στην αναγκαία ρευστότητα στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία και θα προβλέπει την αναγκαία βαθιά διαγράφη του αβίωτου χρέους, εντός του υφιστάμενου ασφυκτικού πλαισίου που θέτουν οι κυρίαρχες ευρωατλαντικές ελίτ, μοιάζει να απομακρύνεται περισσότερο παρά ποτέ.

Είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων για την προοπτική του τόπου και το μέλλον του ελληνικού λαού. Η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα , μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς».