Εκδήλωση για τη παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Εκδήλωση για τη παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εκδήλωση για τη παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ!

Ο Σύλλογος Γυναικών . Καρδίτσας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας-ΟΓΕ) σε καλεί να υψώσουμε τείχος απέναντι στο φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και στην προσπάθεια νομιμοποίησης της «ναρκωκουλτούρας», από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Σήμερα τα ποσοστά των εξαρτημένων γυναικών –κυρίως των νέων γυναικών, των μαθητριών και των κοριτσιών που είναι στην εφηβεία– αυξάνονται δραματικά.
Η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας καταφεύγει όλο και πιο συχνά στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, εξαιτίας της ανασφάλειας που νιώθει λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και της διπλής καταπίεσης που βιώνει μέσα στην εκμεταλλευτική κοινωνία.
Όμως η χρήση των ναρκωτικών και συνολικά η τοξικοεξάρτηση δεν είναι «ελεύθερη επιλογή», όπως προσπαθούν να σε πείσουν. Είναι υποταγή στη μιζέρια και παραίτηση από τη ζωή.
«Βολεύει» την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις που μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό.
«Βολεύει» τους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν τεράστια οικονομικά κέρδη από την αύξηση της τοξικοεξάρτησης.
Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών ν. Καρδίτσας δε διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στη ζωή!
Καταδικάζουμε τον οικονομικό στραγγαλισμό των δομών πρόληψης και των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.
Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Δεν αποδεχόμαστε το διαχωρισμό τους σε «σκληρά» και «μαλακά».
Θεωρούμε ότι η τοξικομανία είναι κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν αποδεχόμαστε την ιατρικοποίηση και ψυχιατρικοποίηση του προβλήματος.
Απορρίπτουμε κάθε ανάμιξη των επιχειρήσεων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα αυτό.
Παλεύουμε για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα που θα παρέχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης, έρευνας, με εξειδίκευση στις ανάγκες του γυναικείου φύλου.
Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου οργανώνει την Παρασκευή 26η Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην πλατεία Παυσίλυπου εκδήλωση με θέμα : «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ».
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
• Συζήτηση με γονείς, νεολαίους-και όχι μόνο- γι’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα με τον Κ. Αθανασίου γιατρό.
• Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.