Ολοκληρώνεται την Τρίτη (30-06-2015) η έκθεση με έργα από την Πινακοθήκη Καναλίων...

Ολοκληρώνεται την Τρίτη (30-06-2015) η έκθεση με έργα από την Πινακοθήκη Καναλίων – αίθουσα «Άρης Θέος»

Ολοκληρώνεται την Τρίτη (30-06-2015) η έκθεση με έργα από την Πινακοθήκη Καναλίων  – αίθουσα «Άρης Θέος»

Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 ολοκληρώνεται η έκθεση με έργα από την Πινακοθήκη Καναλίων  – αίθουσα «Άρης Θέος» που παρουσιάζεται από την 23η Μαΐου στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.).

Η έκθεση αυτή με τα 40 έργα και τους 18 δημιουργούς συνιστά ένα χαρακτηριστικό δείγμα γνωριμίας με την πινακοθήκη του γειτονικού γραφικού χωριού. Η αρχική ιδέα για την δημιουργία αυτού του μουσειακού χώρου ανήκε στον αείμνηστο καναλιώτη φιλότεχνο Άρη Θέο, ο οποίος για τον συγκεκριμένο σκοπό προσέφερε 11 έργα από την προσωπική του συλλογή. Τα έργα αυτά αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα της συλλογής της Πινακοθήκης Καναλίων – αίθουσας «Άρης Θέος», ο οποίος σιγά – σιγά διευρύνθηκε και με άλλα έργα. Η έκθεση που τώρα ολοκληρώνεται, παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συλλογής με έργα καρδιτσιωτών και άλλων καλλιτεχνών.

Τα έργα που προβάλλονται έχουν γίνει από τους: Αχιλλέα Αϊβάζογλου, Γιάννη Αντωνόπουλο, Δημήτρη Βάλλα, Μαρία Βάλλα, Μάγδα Βαμβατήρα, Ευαγγελία Βασσάλου, Γιώργο Γούλα, Άννα Γρηγόρα, Τάσο Δήμου, Άκη Κοτρώτσιο, Πέτρο Κουφοβασίλη, Άρη Λιάκο, Παναγιώτη Μπαρκαλή, Γιώργο Νικολαΐδη, Άνι Πέτκοβα, Στέφανο Πρίντσιο, Ευγενία Πυργιώτη και Παντελή Σαμπαλιώτη.

Ωράριο λειτουργίας

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη & Παρασκευή: 9π.μ. – 1μ.μ. & 6μ.μ. – 9μ.μ.

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8π.μ . – 2μ.μ.

SONY DSC