Σαμαράς: «Αδιαπραγμάτευτο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας»

Σαμαράς: «Αδιαπραγμάτευτο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας»

Σαμαράς: «Αδιαπραγμάτευτο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας»

Ξεκάθαρο μήνυμα πως το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως διαμήνυσε στους εταίρους ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θέλει τη χώρα αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και του ευρώ και πως ανεξάρτητα από «τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης», οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων με αλληλεγγύη, γιατί οι Έλληνες «έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα».

Επίσης, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πολύ δύσκολες τις στιγμές για τη χώρα επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη». «Πριν έξι μήνες φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση και τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση» σημείωσε και επισήμανε πως «με όλα όμως τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας»

Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε στους εταίρους πως «θα αγωνιστούμε για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να περιοριστούν οι δαπάνες του σπάταλου κράτους», καθώς όπως είπε η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με ανάπτυξη.

Στη δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς προέταξε την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας, τονίζοντας πως η εθνική ενότητα, η ενότητα όλων των Ελλήνων, είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ. «Η ομοψυχία μας ως έθνος, δεν είναι μια ωραία λέξη. Είναι το μεγαλύτερο όπλο μας! Το όπλο που δεν νικιέται ποτέ. Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Αλλά οι Έλληνες, ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία» είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα, η ΝΔ απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας υπέγραψε τελικά ο ίδιος πρόταση μνημονιακών μέτρων 8 δις ευρώ.

«Εάν το αποτέλεσμα αυτό ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να μοιραστεί τη «δόξα» με κανέναν άλλον. Εάν όμως υποπτεύεται ότι τα έχουν κάνει μούσκεμα, καλό είναι τέτοιες ώρες να προσέχουν περισσότερο το λόγια τους«, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.