Συλλήψεις για Φρουτάκια στη Λάρισα

Συλλήψεις για Φρουτάκια στη Λάρισα

Συλλήψεις για Φρουτάκια στη Λάρισα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας εντοπίστηκε χθες (26-06-2015) το βράδυ στη Λάρισα, καφενείο – επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 53χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, καθώς και πέντε άτομα, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 70, 67 και 58 ετών, ένας 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας.

Επιπλέον, αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ημεδαπός ηλικίας 38 ετών, καθώς και ένας 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος συμμετείχε ως παίκτης και αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή .

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα.

Κατά τον έλεγχο, κατελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος να διοργανώνει τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου τύπου «φρουτάκια», έχοντας θέσει σε λειτουργία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (server), αποτελούμενο από μία κεντρική μονάδα με διασυνδεδεμένους σ’ αυτόν άλλους έντεκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.

Επίσης, κατελήφθησαν οι έξι ημεδαποί να συμμετέχουν ως παίκτες στη διεξαγωγή του ανωτέρω τυχερού παιγνίου, σε ισάριθμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο ένας από τους οποίους αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών τράπηκε σε φυγή.

Από το χώρο του καταστήματος και από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν:

(12) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
ένα μηχάνημα έκδοσης προπληρωμένων καρτών,
πλήθος παραστατικών χρηματικών συναλλαγών και αποδείξεων προπληρωμένων καρτών και
το συνολικό χρηματικό ποσό των (505) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.