Αντ. Σαμαράς: Ο Αλ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι ή...

Αντ. Σαμαράς: Ο Αλ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι ή όχι» στην Ευρώπη

Αντ. Σαμαράς: Ο Αλ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι ή όχι» στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά «ναι ή όχι» στην Ευρώπη, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Όπως εκτιμά ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο, ανάμεσα σε μια «απαράδεκτη» συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη.

Συνεχίζοντας, κάνει λόγο και πάλι για «απαράδεκτη» συμφωνία των θεσμών, ενώ παρατηρεί πως ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο κ. Τσίπρας πρότεινε πριν λίγες μέρες.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά ναι ή όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ», συμπληρώνει ο κ. Σαμαράς.

«Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος», προσθέτει.

Όπως τονίζει ο κ. Σαμαράς, η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας, με τη Νέα Δημοκρατία να τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης.

«Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την πατρίδα μας», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.