Μια καρποφόρος χρονιά για το Ωδείο Ευθυμιάδη

Μια καρποφόρος χρονιά για το Ωδείο Ευθυμιάδη

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ  ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

Μια καρποφόρος χρονιά για το Ωδείο Ευθυμιάδη

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία   τις περασμένες  ημέρες οι  ετήσιες προαγωγικές  εξετάσεις των σπουδαστών του αναγνωρισμένου από το κράτος ΄΄ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ΄΄,  για το σχολικό έτος 2014 – 2015, καθώς επίσης και με τις επιδείξεις των σπουδαστών του Ωδείου ανά κύκλο οργάνων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα όργανα, στη θεωρία και στο σολφέζ και  διενεργήθηκαν   ενώπιον των Εξεταστικών Επιτροπών του Ωδείου, γραπτά και προφορικά. Εξεταστικές επιτροπές καθηγητών του Ωδείου υπό την προεδρία του καλλιτεχνικού Διευθυντή Νίκου Ευθυμιάδη, εξέτασαν τους σπουδαστές του Ωδείου, προκειμένου να προαχθούν στην επόμενη τάξη.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο (βιολί, κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, ντραμς, μπουζούκι, ηλεκτρικό μπάσο, γκάιντα, καβάλι, μουσική τεχνολογία, τραγούδι, βυζαντινή μουσική, κλαρίνο κ.τ.λ.), καθώς και στα υποχρεωτικά μαθήματα (σολφέζ, ιστορία, μορφολογία, οργανογνωσία, πρίμα βίστα, ακουστικά, μουσικοθεραπεία κ.τ.λ.).

Επίσης ολοκληρώθηκαν και οι επιδείξεις στα όργανα στην αίθουσα «ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ» του Ωδείου.

Ωδείο Ευθυμιάδη (1)

Ανά κατηγορία μουσικών οργάνων, έγχορδα – πνευστά – κρουστά, πραγματοποιήθηκαν οι επιδείξεις των σπουδαστών είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Την περασμένη Παρασκευή  έγινε  συναυλία των σπουδαστών της Σχολής Εγχόρδων, καθώς και της ηλεκτρικής κιθάρας και του ηλεκτρικού μπάσου , των σπουδαστών της Σχολής πνευστών – κρουστών, καθώς και της βυζαντινής, μονωδίας.

Εντυπωσιακή ήταν η συναυλία των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής Τραγουδιού και  Φωνητικής η οποία ήταν αφιερωμένη στη “ΘΑΛΑΣΣΑ” με κεντρικό θέμα τη  “ΘΑΛΑΣΣΑ” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη. Σε μια καταπληκτικής ηχητικής αίθουσα που διαθέτει πιάνο με ουρά, σπουδαστές και σπουδάστριες με αξιόλογες φωνές, μαθητές της καθηγήτριας Μονωδίας του Ωδείου   Χριστίνας Μαργαρίτου, ερμήνευσαν όμορφα τραγούδια με κεντρικό άξονα τη “ΘΑΛΑΣΣΑ”.

Στο πιάνο συνόδευσε εξαιρετικά η καθηγήτρια πιάνου και μουσικολόγος του Πανεπιστημίου της Cremona της Ιταλίας Στέλλα Αναστασοπούλου.
Επίσης, συμμετείχε και ο καθηγητής σαξοφώνου και βιολιού του Ωδείου Ευθυμιάδη, ο μουσικολόγος Αλέξης Γιαννής, χρωματίζοντας ιδιαίτερα τη συναυλία.

Η Κατερίνα Πουζμπούρη, ο Σεραφείμ Παπακώστας, η Ναυσικά Ντόλκερα και η Δροσιά Μπακαλάκου ερμήνευσαν όμορφα τα τραγούδια δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Σε συνεργασία με τον Μαέστρο και Πανεπιστημιακό Δάσκαλο Νίκο Ευθυμιάδη και μια εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών  προσφέρεται η δυνατότητα εμβάθυνσης των σπουδών στο τραγούδι (σύγχρονο και κλασσικό).

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης κλείνει μία ακόμη πλούσια σχολική χρονιά προσφοράς στην Εκπαίδευση, στην Τέχνη και στον Πολιτισμό του Νομού  Καρδίτσας.

Το Ωδείο θα λειτουργήσει και τους θερινούς μήνες για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα εξακολουθεί πάντοτε να λειτουργεί και το Κοινωνικό Ωδείο για οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης συμμετέχει οργανωτικά και καλλιτεχνικά αυτές τις μέρες στη διοργάνωση του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015.

Ωδείο Ευθυμιάδη (3)

Ωδείο Ευθυμιάδη (4)

SHARE