ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Ο Λαός να πει όχι τόσο στην πρόταση της...

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Ο Λαός να πει όχι τόσο στην πρόταση της Κυβέρνησης όσο και των Δανειστών

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Ο Λαός να πει όχι τόσο στην πρόταση της Κυβέρνησης όσο και των Δανειστών

Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη. Το όχι που πρέπει να πει ο ελληνικός λαός πρέπει να αφορά και τις δύο προτάσεις. Και την πρόταση των δανειστών και την πρόταση της κυβέρνησης των 47 σελίδων που έχει εμπλουτιστεί όλο αυτό το διάστημα.

Και οι δύο προτάσεις περιέχουν μέτρα-λαιμητόμο σε βάρος του λαού.

Το δημοψήφισμα έχει χαρακτηριστικά εκβιασμού απέναντι στο λαό και επιδιώκει να κάνει το λαό συνένοχο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, καλώντας τον να επιλέξει ανάμεσα σε Σκύλλα και σε Χάρυβδη.

Ας τελειώνουν τα παραμύθια για δήθεν σεβασμό της λαϊκής βούλησης. Ο λαός τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε, μάτωσε ενάντια σε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους. Και εδώ και 5 μήνες η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανένα νόμο, όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το προηγούμενο πλαίσιο, αλλά προτείνει και νέα μέτρα προς τους δανειστές.

Λέει η κυβέρνηση ότι η πρόταση των δανειστών είναι έξω από τα όρια της λαϊκής εντολής. Η δική της πρόταση είναι εντός των ορίων της λαϊκής εντολής;

Η κυβέρνηση είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Του υποσχέθηκε ότι μπορεί να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα εντός της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάρρευση αυτού του προεκλογικού αφηγήματος.

Ο λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο “όχι” στη συνεχή χρεοκοπία του, μέσα από τα εκβιαστικά διλήμματα τόσο της κυβέρνησης όσο και των θεσμών.

 Το ΚΚΕ θα ζητήσει στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, το δημοψήφισμα να γίνει με το ερώτημα «ναι ή όχι» στις προτάσεις, τόσο των δανειστών, όσο και της κυβέρνησης.

Παράλληλα θα αξιοποιήσει το δημοψήφισμα για να ενισχυθεί την τάση αντίθεσης με την ΕΕ που μεγαλώνει στο λαό. ο εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει.

Το ΚΚΕ καλεί το  λαό να απορρίψει τόσο το σχέδιο των δανειστών όσο και το σχέδιο της κυβέρνησης. Να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τα δικά του συμφέροντα που είναι η ρήξη με την ΕΕ και το σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Να  διαλέξει ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, που θα φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης το ζήτημα της εξουσίας.

 

SHARE