Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας.

Από τις 25 Γενάρη και μετά η νέα ελληνική κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας. Οι δανειστές, όμως, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Αυτήν τη μάχη η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν την έδωσαν για να χαθεί. Την έδωσαν για να την κερδίσουν. Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών. Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της. Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. 

Οι πολίτες του Νομού Καρδίτσας θα δώσουμε κι αυτή τη μάχη με εθνική ομοψυχία, ενότητα και ψυχραιμία ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι των λαών της στο οποίο δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και η Ευρώπη αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, σημαίνει ΟΧΙ σε κάθε ταπεινωτική πρόταση συμφωνίας. Είναι το καθήκον μας για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων. Για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

SHARE