Μοσκοβισί: Υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης

Μοσκοβισί: Υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης

Μοσκοβισί: Υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης

«Υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης» δήλωσε ο επίτροπος Οκονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα παρουσιάσει προτάσεις το μεσημέρι.

Σε συνέντευξή του στο RTL France ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι «είμαστε λίγα εκατοστά από τη συμφωνία», ευχήθηκε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και τόνισε ότι η πόρτα για διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτή.

Ακόμη είπε ότι το δημοψήφισμα είναι μια δημοκρατική στιγμή, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή εξέφρασε την ελπίδα η επιλογή που θα κάνουν οι Έλληνες να συνδυαστεί με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ευρωζώνης και έτσι πρέπει να παραμείνει», πρόσθεσε ο επίτροπος.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 13:45 ώρα Ελλάδος. Την Κυριακή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα «για λόγους διαφάνειας» κείμενο με τις προτάσεις των θεσμών, το οποίο ωστόσο το Μαξίμου αρνείται πως εστάλη στην ελληνική πλευρά.

Η αποκάλυψη του κειμένου συνοδεύτηκε με «καρφιά» προς την κυβέρνηση, καθώς η Κομισιόν την κατηγόρησε ότι πήρε μονομερή απόφαση να εγκαταλείψει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης το βράδυ της 26ης Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι «όλες οι πλευρές κατανοούσαν την ανάγκη επίτευξης ενός συμβιβασμού για την Ελλάδα, ο οποίος δεν θα περιελάμβανε μόνο μέτρα, αλλά θα διευθετούσε τόσο  τις μέλλουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όσο και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι προτάσεις των θεσμών, περιελάμβαναν την παροχή ενός πακέτου βοήθειας για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας, την προώθηση της ανάπτυξης, την τόνωση της ανάκαμψης και την αύξηση των επενδύσεων.με τα οποία συνοδεύτηκε η αποκάλυψη της πρότασης των θεσμών.

Το Μαξίμου με τη σειρά του δημοσιοποιήσε μια λίστα με τα μέτρα που θα επιβληθούν στην ελληνική οικονομία, εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση των θεσμών.

ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
SHARE