Νέα προσπάθεια Γιούνκερ για συμβιβασμό – Εμμένει στο «όχι» η κυβέρνηση

Νέα προσπάθεια Γιούνκερ για συμβιβασμό – Εμμένει στο «όχι» η κυβέρνηση

Νέα προσπάθεια Γιούνκερ για συμβιβασμό – Εμμένει στο «όχι» η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη και εργάζεται για τη λύση, τόνισαν κυβερνητικές πηγές τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο οποίο ζητά να γίνει αποδεκτό το προχθεσινό κείμενο των θεσμών και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει «Ναι».

Σύμφωνα με το κείμενο, οι θεσμοί θα αποδέχονταν μια αλλαγή στο κείμενό τους και η κυβέρνηση της Ελλάδας θα ζητούσε έκτακτο Eurogroup.

«Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για τη λύση», ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει «Οχι».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προτείνοντάς του να υιοθετήσει την τελευταία, βελτιωμένη ως προς τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, πρόταση των Θεσμών, με μία ακόμη μικρή βελτιωτική προσθήκη, που αφορά στο ΕΚΑΣ το οποίο δεν θα καταργηθεί.

Ο κ. Γιούνκερ προτείνει να υπάρξει ρύθμιση για το χρέος, με την εξής πρόβλεψη: Στη νέα συμφωνία θα υπήρχε η δέσμευση ότι οι δανειστές θα υλοποιήσουν την απόφαση του Eurogroup  του 2012, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Σύμφωνα με την επιστολή Γιουνκέρ θα έπρεπε να συγκληθεί την Τετάρτη το Eurogroup  και να εγκρίνει τη συμφωνία, εφόσον βέβαια την αποδεχόταν η κυβέρνηση.