Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Νομού Καρδίτσας για την πρόταση της Κυβέρνησης για...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Νομού Καρδίτσας για την πρόταση της Κυβέρνησης για τη Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Νομού Καρδίτσας για την πρόταση της Κυβέρνησης για τη Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος

Φτάνει πια! Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας αρνούμαστε να αιμορραγούμε εμείς και οι οικογένειές μας, είτε με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, είτε με τις προτάσεις της ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ!

Στο επικείμενο δημοψήφισμα η δικιά μας απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια: Δε δεχόμαστε το εκβιαστικό δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση για να διαλέξουμε «το σχοινί που θα κρεμάσουν» τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή. Μας θέλουν «συνένοχες και συνένοχους» στο αντιλαϊκό παζάρι με τους «εταίρους» τους, που γίνεται για να ανακάμψουν οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

Δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω από τις διεκδικήσεις μας για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα τα χρόνια της κρίσης, την κατάργηση των μνημονίων.

Οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα όλων αυτών των ημερών είναι πρώτης τάξης ευκαιρίας για συμπεράσματα: Αυτός ο ματωμένος δρόμος είναι ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ για εμάς και τις οικογένειές μας!

Είναι ο δρόμος της ΕΕ, με τα δεσμά της και τα μνημόνια διαρκείας για όλες τις γυναίκες, για όλους τους λαούς της ΕΕ. Από την ίδια μας την πείρα γνωρίζουμε ότι μέσα στο «καβούκι» της ΕΕ και στο όνομα της «ισότητας των φύλων», μας πήραν όσα δικαιώματα είχαμε κατακτήσει με αγώνες, ενισχύθηκε η ανισοτιμία των γυναικών της λαϊκής οικογένειας:

• Εξισώθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών προς τα πάνω
• Δουλεύουμε με ελαστικές σχέσεις εργασίας, γιατί έτσι δήθεν μας διευκολύνουν να συνδυάσουμε τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις

Είναι ο δρόμος του χρέους, ένα χρέος που δε δημιουργήσαμε εμείς και καλούμαστε να το πληρώνουμε «εγκαίρως και στο ακέραιο», όπως είχε δηλώσει και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες.

Είναι ο δρόμος της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, που το λίπασμα της είμαστε εμείς, ένα ματωμένο γρανάζι στη μηχανή της κερδοφορίας τους.

Αυτή είναι η «αναπτυξιακή πορεία» για την οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που θεωρούν μονόδρομο την ΕΕ, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η «δημοκρατία» που απολαμβάνουμε απλόχερα οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Είναι κοροϊδία να επικαλούνται τη λαϊκή βούληση και τη δημοκρατία με αφορμή το δημοψήφισμα.

Άραγε τι θα πει ένα «βροντερό όχι» στην πρόταση των δανειστών; Ότι διεκδικούμε «περήφανα και κυρίαρχα» να φορτωθούμε οι λαϊκές οικογένειες 55 σελίδες αντιλαϊκών μέτρων, που θα πατήσουν πάνω στα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου που παραμένουν;

Φτάνει το δούλεμα. Η συγκυβέρνηση προτείνει αύξηση του ΦΠΑ σε μια σειρά από είδη πρώτης ανάγκης. Οι δανειστές προτείνουν κάποιες παραλλαγές. Τι είναι δεδομένο; Ότι θα υπάρχει αύξηση του ΦΠΑ. Η συγκυβέρνηση προτείνει να κοπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση για μητέρες με ανήλικά παιδιά από Οκτώβρη και οι δανειστές λένε να ξεκινήσει από τον Ιούλιο. Τι είναι δεδομένο; Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Η συγκυβέρνηση προτείνει να κοπεί το ΕΚΑΣ αρχής γενομένης από το 2018, ενώ οι δανειστές ζητούν την πλήρη κατάργηση μέχρι το 2019.

Δεν αποδεχόμαστε τη λογική του «μικρότερου κακού»: να θεωρούμε δεδομένες τις απώλειες στο εισόδημα της οικογένειάς μας, σε δικαιώματα και να μπούμε στα παζάρια για το μέγεθός του.

Δε θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου.

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα, σε κάθε εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενη της πόλης και της υπαίθρου, σε κάθε φοιτήτρια, νέα μητέρα:

Με αγωνιστική δράση να επιβάλουμε τη θέληση και το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας, στους παραγωγούς του πλούτου.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΕ και Κυβερνήσεις

Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:
• Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
• Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
• Κατάργηση των διοδίων.
• Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
• Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
• Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.