Και ξανά προς τη δόξα τραβά…

Και ξανά προς τη δόξα τραβά…

Και ξανά προς τη δόξα τραβά…

Ελλάδα

Η Ελλάδα ή Ελλάς (επίσημα: Ελληνική Δημοκρατία) είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι η Αθήνα.

Γεωγραφία

Η Ελλάδα συνορεύει βορειοδυτικά με μια βρώμικη χώρα, της οποίας οι κάτοικοι ήρθαν στη χώρα μας και μας πήραν τις δουλειές, στα βόρεια με μια χώρα που έχει γύφτους και με μια άλλη χώρα που πρέπει να αφανιστεί, γιατί χρησιμοποιεί το όνομα μιας περιοχής της Ελλάδας -ούτε να την ξεστομίσω δεν μπορώ- και το όνομα κάποιου ήρωα που θαυμάζουν όλοι οι Έλληνες αλλά κανένας δεν ξέρει αν είναι άξιος θαυμασμού ή όχι. Στα βορειοανατολικά συνορεύει με την εξ ανατολών απειλή, με την όποια κάθεται στο ίδιο τραπέζι ενός συμμαχικού οργανισμού, προσχωρήσαν μάλιστα την ίδια χρονιά σε αυτόν. Το ψηλότερο βουνό είναι ο Όλυμπος, για τον οποίο οι Έλληνες έχουν πλάσει αμέτρητες ιστορίες και μεγαλύτερος ποταμός ο Αλιάκμονας.

Κλίμα

Το κλίμα της είναι στραβό εύκρατο με ήπιους υγρούς χειμώνες και ξηρά ζεστά καλοκαίρια, αν και για το δεύτερο δεν είμαστε σίγουροι.

Μεταφορές

Το οδικό δίκτυο καλύπτει περίπου 120.000 χλμ, μέρος του οποίου ανήκει σε ιδιώτες.

Ιστορίες

Συμφώνα με αρχαιολογικά ευρήματα, ανθρώπινη παρουσία στον ελλαδικό χώρο συναντάται τα τελευταία  36 χρόνια (Ευρωπαϊκή Εποχή).

Η Ευρωπαϊκή Εποχή ξεκίνησε το 1979, αλλά από το 1981 τέθηκε σε αμφισβήτηση. Το κίνημα της αλλαγής εκλέχτηκε με σκοπό την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ο.Κ και το Ν.Α.Τ.Ο., αλλά τελικά, με απίστευτη διαπραγματευτική ικανότητα, ο τότε πρωθυπουργός απορρόφησε πολλά κονδύλια από τους δύο αυτούς οργανισμούς και το ξέχασε. Δημιουργήθηκε ένας ισχυρός δημόσιος τομέας από όλους τους Έλληνες σχεδόν-κάποιοι συνέχιζαν να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, εθνικοποιήθηκαν πολλές παραγωγικές μονάδες.

Η δεύτερη περίοδος της Ευρωπαϊκής Εποχής συνεχίστηκε, μετά από ένα μεγάλο σκάνδαλο, με την  είσοδο της χώρας στη νεοσυσταθείσα Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα λεφτά συνέχιζαν να έρχονται με τα τελάρα, τα λεγόμενα Κ.Π.Σ., οι μισθοί έμειναν ίδιοι ανέβηκαν, οι τράπεζες ενισχύθηκαν, οι επιχειρήσεις χόρτασαν ψωμί και όλοι ζούσαν το ευρωπαϊκό τους όνειρο. Η δραχμή είχε πλέον σταθεροποιηθεί και ήταν έτοιμη να μας αφήσει χρόνους.

Η τρίτη περίοδος της Ευρωπαϊκής Εποχής  αλλάζει για πάντα τις ζωές των Ελλήνων. Αφήνουν στην άκρη τα παλιά τους νομίσματα και αρχίζουν να αγοράζουν και να πουλάνε με ευρώ. Ο καθένας μπορεί να ανοίξει ένα μαγαζί και αυτό να δουλεύει, άσχετο με το τι αυτό πουλάει. Οι αγρότες παίρνουν επιτέλους την διθέσια 316 που τους είναι απαραίτητη για την καφετέρια παραγωγή. Οι Ολυμπιακοί αγώνες γεμίζουν τη χώρα με εθνική υπερηφάνεια, κατασκευάζονται έργα, στήνονται επιχειρήσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Νέα σκάνδαλα με συμμέτοχη κυβερνητικών στελεχών του κινήματος της καλύτερης Ελλάδος και εκκλησιάς προβληματίζουν την ελληνική κοινωνία που αποφασίζει για μια ακόμη φορά να στηρίξει το κίνημα που θα φέρει την αλλαγή.

Η τέταρτη περίοδος της Ευρωπαϊκής Εποχής χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια της εξουσίας να σώσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να μην αλβανοποιηθούν, όπως ανέφερε ολυμπιονίκης ή βουλευτής ή  αξιωματικός του στρατού,  τα πλούσια λαϊκά στρώματα. Η χώρα πιάνεται από το σωσίβιο που της πετάει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και προσπαθεί να αποφύγει τον πνιγμό. Παρόλα αυτά ο εργαζόμενος χάνει τον μισθό του, οικογένειες πετιούνται στο δρόμο, τα νοσοκομεία και τα σχολεία υπολειτουργούν, οι κάδοι παίρνουν τη θέση των λαμπρών super markets της εποχής 3, εγκληματίες εκλέγονται στο κοινοβούλιο, οι τράπεζες  κεφαλαιοποιούνται, η ΔΕΗ κόβει την παροχή ρεύματος σε σπίτια ηλικιωμένων, νέοι ξενιτεύονται προς εύρεση εργασίας, μετανάστες πνίγονται καθημερινά στο Αιγαίο, άνθρωποι αυτοκτονούν…

Την πέμπτη περίοδο της Ευρωπαϊκής Εποχής η κυβέρνηση, ο  πρωθυπουργός της οποίας ήταν μικρός για να θυμάται τι έγινε στην περίοδο 2, καλεί το κόσμο να πάρει θέση μέσω ενός δημοψηφίσματος και να αποφασίσει αν θέλει να τον κρεμάσουνε με μεγάλο ή με μικρό σχοινί να δεχτεί ή όχι τα μετρά των Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ.(ή κάτι τέτοιο).

Την έκτη περίοδο της Ευρωπαϊκής Εποχής οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και η ελληνική κυβέρνηση ζητούν από την ελληνικό λαό να πληρώσει τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων, εντός Ευρώπης.

«πηγή: Wikipedia»


 

Υ.Γ. «Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος».

Αλ. Παπαδιαμάντης


SHARE
Ο Βάιος Αδάμου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1986. Ειναι απόφοιτος του τμηματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ.. Σήμερα ειναι φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Ασχολείται επαγγελματικά με την κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων - αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση - καθώς και με την εκπαίδευση. Λατρεύει τη μουσική, παρακολουθεί κινηματογράφο και θέατρο, φωτογραφίζει συμμετρίες, αλλα η μεγαλύτερη του αγάπη βρίσκεται κρυμμένη αναμεσα σε σελίδες βιβλίων. Συχνά γράφει ποιήματα και ονειρεύεται πως κάποια μέρα θα δημοσιευτούν...