ΟΧΙ…»Μην τους φοβάσαι…στον φόβο σου ποντάρουν»

ΟΧΙ…»Μην τους φοβάσαι…στον φόβο σου ποντάρουν»

ΟΧΙ…»Μην τους φοβάσαι…στον φόβο σου ποντάρουν»

Φίλες και φίλοι.

Αυτές τις μέρες, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι.

Ένα σταυροδρόμι που ο ίδιος ο λαός καλείται να πάρει μια μεγάλη απόφαση ανάμεσα στην υποταγή και την αξιοπρέπεια, ανάμεσα στην αυτοδιάθεση του και στον ξένο έλεγχο. Οι δανειστές, οι εταίροι μας, που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, το γνωρίζουν καλά αυτό. Βασίζονται σε δύο ισχυρότατα όπλα, στην καλλιέργεια του φόβου και στον κατακερματισμό της λογικής και της ψυχραιμίας των μαζών, επιστρατεύοντας βρώμικα μέσα προπαγάνδας.

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα παιχνίδι πανικού στα πλαίσια ενός πολέμου, οικονομικού, πολιτικού και ψυχολογικού που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας, ενάντια στην ελευθερία την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια ενός λαού. Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ ταλανίζει την κοινωνία μας . Δύο απαντήσεις που κρύβουν από πίσω τους συνέπειες και φόβο. Τον φόβο του αγνώστου.

Εδώ και πέντε χρόνια εφαρμόζουν σε βάρος μας ένα ωμό και αδίστακτο σχέδιο εξουθένωσης και εκβιασμού μας με τα μνημονιακά τους προγράμματα. Εδώ και πέντε μήνες μας έχουν υποβάλλει σε ένα αργό βασανιστήριο. Τώρα έχουν επιβάλλει τον πιστωτικό στραγγαλισμό των τραπεζών και οδήγησαν στο αναγκαστικό κλείσιμό τους με αποτέλεσμα τις ατέλειωτες ουρές στις τράπεζες. Πρόκειται για ένα στημένο παιχνίδι που στόχο έχει να σπρώξει ανθρώπους στο «Ναι». Ένα «Ναι» που αντιστοιχεί σ΄ ένα ΟΧΙ στα δικαιώματα και τη ζωή τους!

Όμως εμείς σαν έτοιμοι από καιρό -κι αυτός ο καιρός είναι όλη η μακραίωνη ιστορία μας- αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας που μαίνεται ο πόλεμος εναντίον μας, έφτασε η στιγμή να σταθούμε και πάλι όρθιοι, να δείξουμε ψυχή και να κάνουμε τις σπίθες της γνήσιας λαϊκής αντίστασης που έδειξε ο λαός μας στις 25 του Γενάρη να φουντώσει και να γίνει πυρκαγιά.

Τούτες τις ώρες της σκληρής δοκιμασίας ο ελληνικός λαός καλείται να μη λυγίσει στους εκβιασμούς αλλά να επιδείξει δύναμη, αντοχή και αγωνιστικό πνεύμα, αντάξιο των μεγάλων παραδόσεών του.Nα διατρανώσει το ΟΧΙ του σε όλους τους τόνους και τις φωνές .Δε πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι μας προς όφελος των εγχώριων και ξένων πλουτοκρατών, συναινώντας σε μια συμφωνία που θα βάλει σε μόνιμη και «νόμιμη» ομηρία τη χώρα μας και τις ζωές μας.

Δεν περιμένουμε κανέναν Γιουνκέρ ή όποιοδήποτε άλλο να μας υποδείξει τι θα ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής, φορτώνοντάς μας μ΄ ένα σωρό ψέματα, όπως αυτά:
«Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων» στην πρόταση των θεσμών, υποστηρίζει ο κ. Γιουνκέρ. Δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και -του γνωστού για τις απόψεις του- Πήτερ Σπίγκελ: «Συγγνώμη, αυτό δεν είναι αλήθεια», έγραψε, ενώ σε ένα ακόμα tweet σημείωσε ότι «η πρόταση των πιστωτών προβλέπει το κόψιμο του ΕΚΑΣ ως τον Δεκέμβριο του 2019: Αυτό είναι περικοπή συντάξεων ανεξαρτήτως του τι λέει ο Γιουνκέρ».

Η πρόταση της Κομισιόν και βέβαια προβλέπει περικοπή συντάξεων. Πού αλλού οδηγούν άλλωστε αυτά τα μέτρα που προτείνουν;

α. «Σταδιακή εξάλειψη του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019″.
β. Αύξηση των εισφορών υγείας «που πληρώνουν οι συνταξιούχοι σε 6% κατά μέσο όρο, και αυτό θα επεκταθεί στις επικουρικές συντάξεις».
γ. «Όλα τα επικουρικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται μόνο εξ ιδίων πόρων», εφαρμογή δηλαδή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που ουσιαστικά θα εξαφανίσει τις επικουρικές συντάξεις.
δ. «Ένα πρώτο πακέτο μέτρων θα υιοθετηθεί αμέσως, στοχεύοντας στο 1% του ΑΕΠ από την επιπλέον ετήσια εξοικονόμηση από το 2016″. Τι σημαίνει 1% στο ΑΕΠ; Περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ το 2016 θα περικοπούν από συντάξεις και ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους.
ε. Ακόμα, η πρόταση των θεσμών προβλέπει «να υπάρξει ένας πιο στενός σύνδεσμος ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές», δηλαδή και άλλες μειώσεις συντάξεων.
στ. Τέλος, οι θεσμοί ζητούν «να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία», που συνεπάγεται μείωση των εσόδων των ταμείων πάνω από 7οο εκ. ευρώ ετησίως.

2. Οι θεσμοί, είπε ο κ. Γιουνκέρ, «επιμένουν σε κοινωνικά δίκαια μέτρα». Ποια είναι στ’ αλήθεια αυτά τα κοινωνικά μέτρα:
– Η κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης;
– Η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών;
– Η μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και την κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία;
– Η αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών;
Όλες αυτές τις μέρες ακούμε ένα σωρό ψέματα, όπως το ότι ποτέ δεν υπήρξε τελεσίγραφο. Και όμως, ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις του σαφέστατα είπε ότι εκπνέει η προθεσμία για την Αθήνα.
Η κυβέρνηση υπηρέτησε τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη. Επέστρεψε το τελεσίγραφο των δανειστών, με το ΟΧΙ της στην αδιέξοδη συμφωνία, σειρά του τώρα να το επιστρέψει και ο λαός με το δικό του ΟΧΙ.
ΟΧΙ λοιπόν και πάλι ΟΧΙ στα ψέματα, στους εκβιασμούς και στα παιχνίδια πανικού τους.
Το ΟΧΙ μας θα είναι το ισχυρό όπλο της κυβέρνησης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, της δημοκρατίας, της εθνικής μας κυριαρχίας, για μια βιώσιμη και όχι αδιέξοδη λύση.
Έχουμε αγωνιστεί πολύ ως λαός και ως χώρα για την κοινωνική ενότητα και την δημοκρατία. Για την υπέρβαση του διχασμού και τις συλλογικές μας κατακτήσεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθούν σήμερα. Ψυχραιμία, ενότητα, προσεκτική σκέψη
Το ΟΧΙ μας αφορά τον τόπο μας, το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας.

Ας το βροντοφωνάξουμε ενωμένοι
Σας καλώ όλους στην σημερινή συγκέντρωση του ΟΧΙ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 7.30
Κι ας μην ξεχνάμε ότι…
Ο μόνος φόβος μας είναι ο ίδιος ο φόβος! Ας μην τον αφήσουμε να νικήσει!!!!

Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου
Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ