Aρχίζει Σήμερα Παρασκευή στις 9:30μ.μ το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Aρχίζει Σήμερα Παρασκευή στις 9:30μ.μ το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

H ΙΤΑΛIΔΑ ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΑ ELOISA CASCIO ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΥΕΙ…

Aρχίζει Σήμερα Παρασκευή στις 9:30μ.μ  το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Αρχίζει σήμερα ένα σπουδαίο Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό γεγονός, που πραγματοποιείται σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας. Παρά τις σημαντικές αντικειμενικές  δυσκολίες που προέκυψαν, το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θα υλοποιηθεί κα είναι πλέον γεγονός.

Ο Πολιτισμός ,η Τέχνη, η Μουσική, το Τραγούδι  ήταν πάντα ένας τρόπος διεξόδου για τους Έλληνες τόσο για τις τραγικές προσωπικές τους στιγμές όσο και γενικότερα, σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής και ιστορίας.

Με το ρεσιτάλ πιάνου της καταπληκτικής, Ιταλίδας πιανίστριας Eloisa Cascio, αρχίζει σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας –  Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στις 9ː30μμ.

Eloisa_Cascio_FOTO_1

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, αρχίζει με μια πολύ σπουδαία συναυλία.

Η Eloisa Cascio είναι μία διεθνούς φήμης πιανίστρια που έχει ήδη κερδίσει την προσοχή του μουσικόφιλου κοινού και τον θαυμασμό κριτικών και δημοσιογράφων.

Ανάμεσα στην πληθώρα των σπουδών της ασχολήθηκε και με τις μουσικολογικές πτυχές της ερμηνείας του Μπαρόκ και Κλασικής μουσικής με εξειδίκευση στο ρεπερτόριο για τσέμπαλο υπό την καθοδήγηση του καθηγητή  Andreina Di Girolamo.

Έχει πραγματοποιήσει πολλά σημαντικά κονσέρτα στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Βιέννη κα στο Σάλτσμπουργκ . Έχει συνεργαστεί με πολλές συμφωνικές ορχήστρες ως σολίστ και έχει ερμηνεύσει σημαντικά έργα κορυφαίων συνθετών. Έχει παρακολουθήσει πολλά master class  με πολύ σπουδαίους δασκάλους και έχει εξειδικευτεί στην ερμηνεία των έργων για τσέμπαλο. Πέρα από την μεγάλη τεχνική της κατάρτιση έχει τεράστια μουσικολογική κα φιλολογική παιδεία από υψηλού επιπέδου σπουδές σε Ιταλικά Πανεπιστήμια και Ωδεία.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο γνωστός παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας.

Αλέξης-Κωστάλας

Το  Φεστιβάλ φιλοξενεί την μαγευτική αυτή πιανίστρια Eloisa Cascio, η οποία θα εκπλήξει με το ταλέντο της το φιλόμουσο κοινό .

Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και το Ωδείο Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Το πρόγραμμα της νεαρής πιανίστριας θα είναι πλούσιο και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δίνοντας έτσι την χαρά στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν μία ξεχωριστή μουσική βραδιά υψηλών απαιτήσεων.

Μια μοναδική ευκαιρία σας προσφέρεται η οποία θα τέρψει τους πνευματικούς σας ορίζοντες!

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Νίκος Ευθυμιάδης έκανε την παρακάτω Δήλωση:

foto Nikos Efthimiadis

Με την ευκαιρία της έναρξης του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου , που παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και στην χώρα , υλοποιείται τελικά ένα μεγάλο πολιτιστικό ,εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό γεγονός .

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα κα το εξωτερικό, από Κορέα, Σερβία, Ιταλία, θα δώσουν ένα σημαντικό παρόν δίνοντας μια μεγάλη ποιοτική στήριξη σε ένα τεράστιο καλλιτεχνικό γεγονός .Όπως η εξαιρετική  Κορεάτισα βιολίστρια Juhui Choi την οποία συνοδεύει στο πιάνο ο Έλληνας Φοίβος Φίλκας , ο διάσημος Σέρβος πιανίστας Vladimir Milosevic , η καταπληκτική Ιταλίδα πιανίστρια Fernanda Damiano , η εξαιρετική σοπράνο της τζαζ Εύη Σιαμαντά , η διακεκριμένη  Ιταλίδα φλαουτίστρια Isabella Casu ,χορωδίες παραδοσιακές ,βυζαντινής μουσικής και πολυφωνικής μουσικής, η αισθησιακή  Ιταλίδα πιανίστρια Eloisa Cascio ,η ορχήστρα της Θεσσαλονίκης <<Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα>> και πολλοί άλλοι .

Το Φεστιβάλ γίνεται χάριν της αγάπης και ευαισθησίας  ορισμένων ανθρώπων που πονούν για την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας.

Καλώ όλους τους συμπολίτες ,παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που μας ταλανίζουν,  να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας και χαμόγελο στη ζωή τους, δια μέσου του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ που ανοίγει τις πύλες του .

Είμαι υπερήφανος και συγκινημένος ειλικρινά,  που για μια ακόμη χρονιά, την τριακοστή τρίτη (33η) καταφέρνω να προσφέρω στους συμπολίτες μου ένα τέτοιο Φεστιβάλ με τόσους διάσημους καλλιτέχνες σε ένα πλούσιο, πλουραλιστικό και ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Ειδικότερα η Eloisa Cascio, θα παρουσιάσει τα ακόλουθα έργα:

Johann Sebastian Bach
1685 – 1750
Suite francese n. 5 in sol maggiore BWV 816
Allemanda / Corrente / Sarabanda / Gavotta / Bourèe / Loure / Giga

Wolfgang Amadeus Mozart
1756 – 1791
Sonata in si bemolle maggiore KV 333
Allegro / Andante Cantabile / Rondò (Allegretto Grazioso)

Frédéric Chopin
1810 – 1849
Ballata n.3 in la bemolle maggiore op. 47

Felix Mendelssohn Bartholdy
1809 – 1847
Fantasia op. 28
Con moto agitato / Allegro con moto / Presto

___________________________________________

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.