Η Κυβερνητική εξαπάτηση συνεχίζεται

Η Κυβερνητική εξαπάτηση συνεχίζεται

Άρθρο του Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας, Κωστα Τσιάρα

Η Κυβερνητική εξαπάτηση συνεχίζεται

Aπ´ ό,τι φαίνεται, το γεγονός, πως καλούμαστε να απαντήσουμε σε ένα κίβδηλο δημοψήφισμα για ένα ερώτημα ουσιαστικά ανύπαρκτο, δεν είναι ο πάτος. Φαίνεται, πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι τον πάτο.
Αναφέρομαι, φυσικά, στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία της κυβέρνησης για να στηρίξει το «όχι» στο δημοψήφισμα. Ουσιαστικά, να υφαρπάξει την ψήφο του λαού. Από πού να αρχίσει κανείς: από το γεγονός ότι το «όχι» προηγείται του «ναι» στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος; Άθλιες μεθοδεύσεις, που ανατρέχοντας κανείς την ιστορία θα τις συναντήσει μόνο στην προπολεμική Γερμάνια, σε ένα δημοψήφισμα παρωδία, όπου το τότε το «ναι», ήταν… τριπλάσιο σε μέγεθος εν συγκρίσει με το «όχι». Εκείνο το δημοψήφισμα, παραπλάνησε έναν ολόκληρο λαό και οδήγησε σε ένα παγκόσμιο πόλεμο.
Την ίδια στιγμή, θεσμικοί παράγοντες, που έχουν καθήκον να διαφυλάττουν την ενότητα του λαού, όπως η Πρόεδρος της Βουλής ή ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του, έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή διχασμό, προκειμένου να βγει το αποτέλεσμα που θέλουν; Και τέλος πάντων, εάν δεν προτίθενται να συμβιβαστούν με κανένα άλλο αποτέλεσμα, γιατί προχώρησαν σε δημοψήφισμα και δεν έκαναν εξαρχής την επιλογή τους ως κυρίαρχη κυβέρνηση;
Αλλά οι προσπάθειες των υποστηριχτών του «όχι», υπό την ανοχή της κυβέρνησης, δεν εξαντλούνται στα παραπάνω τερτίπια, τις αφίσες, τα κομματικά πανό στις προσόψεις των Υπουργείων και την συνεχή προπαγάνδα. Ενίοτε προχωρούν και στην βία, προκειμένου να κυριαρχήσει η άποψή τους. Βία, όπως για παράδειγμα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπου οι «αγανακτισμένοι» οπαδοί του «όχι» όλως τυχαίως προχώρησαν σε κατάληψη των δύο αυτών φορέων. Με μόνο στόχο το να μην προκύψει ένα ψήφισμα υπέρ του «ναι»! Στο ΔΣΑ, δικηγόροι προσκείμενοι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησαν σε κατάληψη. Στο ΤΕΕ, παρότι υπήρχε απαρτία, η ομάδα που διαμαρτυρόταν (στην οποία σύμφωνα με μέλη του ΔΣ του ΤΕΕ συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ) ανάγκασε τέσσερα μέλη της επιτροπής, τρεις ανήκοντες στον ΣΥΡΙΖΑ και έναν ανεξάρτητο, να αποχωρήσουν. Μάλιστα, διατυπώθηκαν και απειλές: «αν πάρετε απόφαση δεν θα βγείτε από το κτήριο!».
Αυτές είναι οι μέθοδοι της «πρώτης φοράς Αριστερά», αυτές είναι οι μέθοδοι της «πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης στον τόπο». Και εκεί φαίνεται το πραγματικό πρόσωπό τους, καθώς και οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τους, που καταγγέλθηκαν και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Διότι πώς αλλιώς μπορούμε να ονομάσουμε τις πράξεις βίας και τις πράξεις εξαπάτησης του λαού;
Οι μέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, και πέρα από την ίδια την στάση μας στο δημοψήφισμα, έχουμε και ένα ακόμα αταλάντευτο χρέος. Να αποτρέψουμε τον διχασμό και την ακραία πόλωση που απροκάλυπτα επιχειρεί η κυβέρνηση. Να μην τους περάσει, να μην διχάσουν αυτόν τον λαό μέχρι το μεδούλι μόνο και μόνο για να βγει το δικό τους. Θα αποτελέσουμε ανάχωμα σε ένα τέτοιο θανάσιμο κίνδυνο. Είναι το μόνο αδιαπραγμάτευτο χρέος της χώρας.

SHARE