Τσίπρας: Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη – Ολοι στις κάλπες με ψυχραιμία...

Τσίπρας: Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη – Ολοι στις κάλπες με ψυχραιμία και χωρίς διχασμό

Τσίπρας: Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη – Ολοι στις κάλπες με ψυχραιμία και χωρίς διχασμό

«Ας προσέλθουμε όλοι στις κάλπες με ψυχραιμία» παρακίνησε τους πολίτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε νέο του τηλεοπτικό μήνυμα λίγες μόλις ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα.

«Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη αλλά εάν θα αποδεχτούμε το αδιέξοδο μιας πολιτικής, αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και την εξαθλίωση της κοινωνίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε αναφορά στην έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, θέση η οποία, όπως ισχυρίστηκε, δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την πλευρά των δανειστών στην ελληνική πλευρά.

O πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλη δικαίωση», που «επιβεβαιώνει το αυτονόητο ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο». «Η έκθεση δικαιώνει την επιλογή μας να μη δεχτούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το μείζον ζήτημα. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Η ώρα της ευθύνης και της δημοκρατίας έφτασε, δήλωσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε «να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής. Ας προσέλθουμε όλοι στις κάλπες με ψυχραιμία και με επιχειρήματα και όχι τους εκβιασμούς».

Επανέλαβε ακόμη ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή στην Ευρώπη αλλά αν υπό το κράτος εκβιασμών θα αποδεχτούμε τη συνέχιση μιας αδιέξοδης πολιτικής. «Αν θα αποδεχτούμε να κόψουμε και άλλο τις συντάξεις ώστε από το υστέρημα να ξεπληρώσουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».
«Κανείς δεν αμφισβητεί την παρουσία της χώρας στην Ευρώπη, στόχος είναι η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα κατά του διχασμού, τονίζοντας ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει όλοι και όλες να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να σεβαστουμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένοι να υποδεχτούμε το κοινό μας μέλλον.

«Τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως να μας χωρίζει» σημεώσε. «Σας καλώ να πείτε όχι στα τελεσίγραφα, στους εκβιασμούς στην εκστρατεία του φόβου, άλλα όχι και στον διχασμό όχι και σε όσους σπείρουν τον πανικό, σας καλώ να αποφασίσετε για μια όρθια και περήφανη Ελλάδα σε μια αλληλέγγυα Ευρώπη».