Αντ. Σαμαράς: Την Κυριακή ψηφίζουμε «ναι» ή «όχι» στο ευρώ

Αντ. Σαμαράς: Την Κυριακή ψηφίζουμε «ναι» ή «όχι» στο ευρώ

Αντ. Σαμαράς: Την Κυριακή ψηφίζουμε «ναι» ή «όχι» στο ευρώ

Ο κ. Τσίπρας επικαλείται το ΔΝΤ και λέει πάλι ψέματα γιατί η ίδια έκθεση αποκαλύπτει ότι η κυβέρνησή του επιδείνωσε την κατάσταση στην οικονομία, επεσήμανε σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. «Τους κατηγορούν ότι χειροτέρεψαν τα πάντα και εκείνοι πανηγυρίζουν» συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, η έκθεση του ΔΝΤ προτείνει νέο μνημόνιο, ενώ σημείωσε ότι «το κούρεμα χρέους το έχουμε κερδίσει από το 2012». «Τώρα μ’ αυτή την κυβέρνηση από κούρεμα καταθέσεων κινδυνεύουμε», συμπλήρωσε.

«Λένε κι ένα ακόμα ψέμα: Ότι είτε βγει μεθαύριο το ναι είτε το όχι, θα πάνε, λένε, να κλείσουν αμέσως συμφωνία. Μα τότε γιατί έκαναν δημοψήφισμα; Γιατί δημιουργούν διχασμό; Γιατί έπρεπε η χώρα να καταρρεύσει;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

«Μήπως, όπως ομολόγησε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος, για να μην πέσει η κυβέρνησή τους;» αναρωτήθηκε και κατηγόρησε τον την κυβέρνηση ότι εξαρχής ήθελε έξοδο της χώρας από το ευρώ «με τη σύμφωνη γνώμη του λαού», όπως είπε.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς η Ευρώπη εκλαμβάνει το «όχι» ως «όχι» στο ευρώ και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είπε ψέματα για το κλείσιμο των τραπεζών, κατηγορώντας την ότι τις έκλεισε ενώ διαβεβαίωνε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε ναι ή όχι στο ευρώ. Δεν ψηφίζουμε αν συμφωνούμε με εκείνη ή την άλλη πρόταση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και εκτίμησε ότι μέσα σε 48 ώρες, «δεν θα φέρουν καλύτερη συμφωνία».

«Το όχι θα αδυνάτιζε δραματικά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει να αλλάξει τον ιστορικό προσανατολισμό της χώρας ώστε να επιζήσει το κόμμα και όχι η Ελλάδα».

Συνεχίζοντας απηύθυνε κάλεσμα για το «ναι» και να ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ενωμένοι.

«Η δύναμή μας είναι η ενότητα του λαού μας. Γιατί δεν ψηφίζουμε μόνο ναι στο ευρώ. Ψηφίζουμε ναι στην Ελλάδα. Στη δυνατή Ελλάδα. Και δυνατή Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή Ελλάδα Είναι η Ενωμένη Ελλάδα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.