Στίβος: Πανελλήνια ρεκόρ στο επί κοντώ από Κυριακοπούλου και Φιλιππίδη

Στίβος: Πανελλήνια ρεκόρ στο επί κοντώ από Κυριακοπούλου και Φιλιππίδη

Στίβος: Πανελλήνια ρεκόρ στο επί κοντώ από Κυριακοπούλου και Φιλιππίδη

Απίστευτη ημέρα για τον ελληνικό στίβο και ειδικότερα για το αγώνισμα στο άλμα επί κοντώ υπήρξε η σημερινή, καθώς η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης σημείωσαν πανελλήνια ρεκόρ Ανδρών και Γυναικών!

Οι δύο πρωταθλητές δημιούργησαν τις πανελλήνιες επιδόσεις τους στο Diamond League του Παρισιού, όπου κατάκτησαν παράλληλα την πρώτη θέση δείχνοντας για άλλη μία φορά τις ικανότητές τους αλλά και την εξαιρετική κατάσταση στην οποία αμφότεροι βρίσκονται.

Η Κυριακοπούλου ξεπέρασε τα 4.83μ. και κατέρριψε το δικό της 4,80μ. που πέτυχε για πρώτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου 2015 και επανέλαβε στις 13 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, έγινε η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο και η νέα κάτοχος του ρεκόρ Diamond League.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Γιάρισλε Σίλβα με 4,73, ενώ τρίτη ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ με 4,63. Αντίθετα, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και αρκέστηκε στην 11η θέση με 4.38. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Κυριακοπούλου στη σειρά αγώνων, μετά την επικράτηση στη Σαγκάη.

Ο Φιλιππίδης, από την πλευρά του, ξεπέρασε το «φράγμα» των 5,90μ., καθώς ξεπέρασε τα 5,91μ. (τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο) και κατέρριψε το (δικό του) πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν 5,85μ. από την περασμένη εβδομάδα στο Λαντάου.

Να σημειωθεί ότι ο Φιλιππίδης, που διπλασίασε τις νίκες του σε Diamond League φέτος, δοκίμασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα 6.01μ., αλλά απέτυχε. Δεύτερος με 5,86μ. ήταν ο Tιάγκο Μπράζ και τρίτος με 5,81μ. ο Σαμ Κέντρικς με 5,81μ., ενώ ο Ρενό Λαβιλενί περιορίστηκε στα 5,71μ. και την έκτη θέση.

Από τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές που μετείχαν στο ίδιο μίτινγκ, ο Κώστας Δουβαλίδης δεν έτρεξε στην γρήγορη σειρά των 110μ. εμπόδια αλλά με επίδοση 13.34 ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο έχει πετύχει στις 20 Ιουλίου 2013.

Ο Αντώνης Μάστορας, από την πλευρά του, πέρασε τα 2,29μ. στο ύψος και βελτίωσε το ρεκόρ του στη θερινή περίοδο, κατακτώντας ταυτόχρονα την τρίτη θέση.

ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
SHARE