Ανάληψη ως 120 ευρώ για συνταξιούχους-Κανονικά οι διατραπεζικές συναλλαγές

Ανάληψη ως 120 ευρώ για συνταξιούχους-Κανονικά οι διατραπεζικές συναλλαγές

Λειτουργούν και σήμερα 1125 καταστήματα τραπεζών για όσους συνταξιούχους δεν εισέπραξαν τα 120 ευρώ, την περασμένη εβδομάδα. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ενώ στο ερώτημα για το πότε θα ανοίξουν οι τραπεζικές θυρίδες ανέφερε ότι θα ανοίξουν όταν θα ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα και αυτό γίνεται για λόγους ισονομίας.

Διευκρινίσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών
Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας με δηλώσεις του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, έδωσε διευκρινίσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τραπεζικές συναλλαγές και το τι μέλλει γενέσθαι από αύριο που λήγει η τραπεζική αργία, η οποία είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Μάρδας επανέλαβε ότι σήμερα θα λειτουργήσουν περί τα 1.120 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα και δεν έχουν λάβει τα 120 ευρώ που μπορούσαν να κάνουν ανάληψη από τους λογαριασμούς τους.

Εξήγησε όμως πως 120 ευρώ μπορούν να πάρουν μόνο όσοι δεν τα πήραν την περασμένη εβδομάδα και όχι εκ νέου όλοι οι συνταξιούχοι για τη νέα εβδομάδα.

Επίσης θα εκτελούνται και όλες οι τραπεζικές συναλλαγές που προβλέφθηκαν τις περασμένες μέρες.

Σε ότι αφορά όμως τα ερωτήματα για το τι θα γίνει από αύριο με τις τράπεζες, τα όρια αναλήψεων και άλλα συναφή ζητήματα, παρέπεμψε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί απόψε, μετά από την ενημέρωση που θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις εξελίξεις που αναμένονται αναφορικά με τη στάση της ΕΚΤ, το ΔΣ της οποίας ενδέχεται να λάβει αποφάσεις σήμερα για τον ELA.

Στο ερώτημα για το πότε θα ανοίξουν οι τραπεζικές θυρίδες δήλωσε ότι θα ανοίξουν όταν θα ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα και αυτό γίνεται για λόγους ισονομίας.