ΚΟ ΚΚΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Κανείς Εφησυχασμός – Καμίας Συναίνεση

ΚΟ ΚΚΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Κανείς Εφησυχασμός – Καμίας Συναίνεση

ΚΟ ΚΚΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Κανείς Εφησυχασμός – Καμίας Συναίνεση

Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα. Όσους και όσες έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μια πρόταση δηλαδή την οποία η κυβέρνηση αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή, στερώντας από το λαό μας το δικαίωμα να το ρίξει μαζικά στην κάλπη.

Απέναντι στο κολοβό – αμφιλεγόμενο ερώτημα του δημοψηφίσματος – αστραπή, ένα μέρος των συμπολιτών μας κατάφερε να ξεπεράσει τον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση, έδωσε μια πρώτη απάντηση, με το άκυρο, αλλά και το λευκό, ενώ αρκετοί επέλεξαν την αποχή από αυτή τη διαδικασία.

  • Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους και όσες, είτε μένουν στην πόλη είτε στην ύπαιθρο της Καρδίτσας, επέλεξαν  το ΟΧΙ, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να σταματήσει η λιτότητα, ότι απαντάνε με αυτόν τον τρόπο στα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια.

Τους λέμε να μην εφησυχάσουν, να μη συναινέσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει αυτό το ΟΧΙ σε ένα ΝΑΙ σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες.

Τους τείνουμε το χέρι για τους αγώνες της επόμενης μέρας, ενάντια στην επιδείνωση της ζωής τους.

  • Απευθυνόμαστε και σε όσους και όσες συμπολίτες μας επέλεξαν το ΝΑΙ, κάτω από την πίεση της εργοδοσίας, κάτω από το φόβο των κλειστών τραπεζών, για το μισθό τους, τη σύνταξή τους, για τις μικρές αποταμιεύσεις τους.

Τους καλούμε να σκεφτούν ξανά τις επιλογές αυτές, να αντιπαλέψουν τα διλήμματα από δω και πέρα, να μην αναδιπλωθούν συντηρητικά, αντιδραστικά, δίνοντας αέρα στα πανιά προηγούμενων κυβερνητικών κομμάτων.

Η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, με βάση την πρότασή του πριν από τρεις μέρες προς τους «τρεις θεσμούς», δηλαδή την τρόικα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο, χειρότερο μνημόνιο.

Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα το κίνημα, ο λαός μας, να υιοθετήσει μαζικά και αποφασιστικά την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ  θα βρεθεί μπροστά σε όλους τους αγώνες του λαού της περιοχής και την επόμενη περίοδο, δυναμώνοντας από την επόμενη κιόλας μέρα, από αύριο, την αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης, τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Οργανώνουμε την αντίσταση, την ετοιμότητα, την προετοιμασία σε ενδεχόμενο νέων αρνητικών εξελίξεων, με επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης παντού σε κάθε γειτονιά της πόλης, στα χωριά μας..

Απαντάμε στην απόπειρα πόλωσης και «διχασμού» του λαού, με την ενότητα της εργατικής τάξης, την ταξική συσπείρωση μέσα στο κίνημα, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας. Η πρόταση του ΚΚΕ ενώνει τη λαϊκή πλειοψηφία για το σήμερα και το αύριο, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.