Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος θα κινήσει τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου.

Ο κ.Σαμαράς κάλεσε τον Ευ . Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινά την προεδρία του κόμματος.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι την παραίτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να είχε ζητήσει η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου η κα Μπακογιάννη φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά πως αν αυτή είναι το πρόβλημα είναι διατεθειμένη να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία και να παρατηθεί και αυτή.

Κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας την κίνηση της κ.Μπακογιάννη επισήμαναν πως το τηλεφώνημα αυτό έγινε χθες Σάββατο και «στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα».

Οι ίδιοι κύκλοι δήλωσαν πριν από λίγο ότι «αφήνουμε στην κρίση του καθενός και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να κρίνει μια τέτοια πράξη».

Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης αναφέροντας ότι μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το παλαιό πολιτικό σύστημα είναι καιρός να αποχωρήσει. Όπως ανέφερε επίσης πρέπει οι Έλληνες να προχωρήσουν ενωμένοι.