10.000 προσλήψεις ανέργων μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

10.000 προσλήψεις ανέργων μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

10.000 προσλήψεις ανέργων μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους προωθεί μέχρι το φθινόπωρο το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το οξύ φαινόμενο της ανεργίας.
Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ενώ έχει προταθεί για να περάσει στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί, δεν έχει λάβει όμως ακόμη την τελική της μορφή, κάτι που αναμένεται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το πρόγραμμα, θα παρέχει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να εντάξουν στο δυναμικό τους 10.000 ανέργους, ενώ θα δίνει έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους από 30 έως 44 ετών.
Την ίδια στιγμή η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Δήμητρα Χαλκιά ανακοίνωσε την υλοποίηση προγραμμάτων χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για νέες θέσεις εργασίας στις περιφέρειες της χώρας, ενώ έκανε λόγο για εξειδίκευση πιστώσεων ύψους 380 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων για νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται και σε νέους ανέργους.
Μάλιστα, η επιχείρηση που θα μετέχει στο πρόγραμμα, θα υποχρεώνεται ύστερα από μικρή περίοδο κατάρτισης να κρατήσει στην εργασία τον ωφελούμενο άνεργο για διάστημα ανάλογο με τους μήνες που επιχορηγήθηκε η θέση εργασίας.

post all exelixis

 

SHARE