Αναβάλλονται αλλά δεν παγώνουν οι σχεδιασμοί για ΕΣΠΑ

Αναβάλλονται αλλά δεν παγώνουν οι σχεδιασμοί για ΕΣΠΑ

Αναβάλλονται αλλά δεν παγώνουν οι σχεδιασμοί για ΕΣΠΑ

Ματαιώθηκε, λόγω δημοψηφίσματος, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, αλλά δεν παγώνουν οι σχεδιασμοί για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την κριτική για καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση των έργων που ασκείται από τις εργοληπτικές οργανώσεις. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα συγκλήθηκαν κανονικά οι περιφερειακές και τομεακές επιτροπές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα στην Εφημερίδα των Συντακτών, η ΓΓΔΕ&ΕΣΠΑ αφήνει «μπηχτές» προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία ήταν η μόνη που δεν πραγματοποίησε την προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Τα προβλεπόμενα για την Ελλάδα κονδύλια του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), όπως είναι η επίσημη ονομασία του νέου ΕΣΠΑ ανέρχονται σε 20,8 δια ευρώ, τα οποία με την αναθεώρηση αναμένεται να φτάσουν τα 22,8 δισ. Από αυτά ο τομέας των μεταφορών και περιβάλλοντος θα απορροφήσει μόνον 3,7 δια, με τπ μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στους αυτοκινητόδρομους, το Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις υποδομές διαχείρισης σκουπιδιών.

ΠΗΓΗportal.tee.gr
SHARE