«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου σε πειρατικά καράβια...

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου σε πειρατικά καράβια της Αρχαίας Αιγύπτου !»

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου σε πειρατικά καράβια της Αρχαίας Αιγύπτου !»

Με δύο δράσεις συνεχίστηκε χτες Τρίτη, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!», που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.
Θρυλικοί πειρατές των θαλασσών, σκληροί και μοχθηροί, έγιναν σήμερα τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Νικολάου» του Δ.Ο.Π.Α.Κ.
Οπλισμένοι μέχρι τα δόντια με σπαθιά, γάντζους, πιστόλες, μεταφέρανε το θησαυρό που ξέθαψαν από άγνωστο νησί… σε ασφαλές σημείο!!!
Αντίθετα στην Αρχαία Αίγυπτο ταξίδεψαν τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης «Παυσιλύπου». Μέσα από εικόνες και διαδραστικά παιχνίδια, μάθαμε για την εποχή των φαραώ, τις μούμιες και τις πυραμίδες.
Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών μας, Γεωργίας Παλαπέλα, Βάλιας Δεληγιάννη και Χαράς Νάκου και με υλικά που έφεραν τα παιδιά, φτιάξαμε πολύχρωμα κολιέ, στολίδια για το λαιμό και αιγυπτιακές κορόνες, ζώντας έτσι για λίγο με τη φαντασία μας στην εποχή εκείνη!
Παράλληλα με τη δράση, έτσι σαν διάλειμμα, τα παιδιά είδαν τις ασπρόμαυρες βουβές ταινίες που τα ίδια έφτιαξαν και ψήφισαν την καλύτερη!
Η προγραμματισμένη δράση στην Πύλη Τρικάλων αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων για τη 1 του Σεπτέμβρη.

11 12 13
Σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:
• Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό

Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό, βλέπουμε έργα του, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού.

• Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Η εποχή του βωβού κινηματογράφου 2

Αφού γράψαμε τα σενάρια μας, γυρνάμε τα ταινιάκια, προσθέτουμε όπου χρειάζεται λόγια και μουσική και παρουσιάζουμε τις ταινίες μας σε Α΄ προβολή στη βιβλιοθήκη!

Για παιδιά από 8 ετών και πάνω. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση».

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.
Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes
Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας

SHARE