«Μαύρο χρήμα» εντόπισε στο «Ελ. Βενιζέλος» η Δίωξη Τελωνείων

«Μαύρο χρήμα» εντόπισε στο «Ελ. Βενιζέλος» η Δίωξη Τελωνείων

Χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, συνολικής αξίας 332 χι.λ καθώς και 2 χιλ. δολαρίων έπιασε σε έλεγχο Έλληνα επιβάτη πτήσης που επέστρεφε από το Ντουμπάϊ η Δίωξη Τελωνίων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα «κρυμμένα» χρήματα ελέγχεται εάν είναι μαύρα και συνεπώς θα κατασχεθούν όλα όπως συνέβη σε εκατοντάδες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι αν και είναι περισσότερο συχνή η αναφορά παράνομης εξαγωγής κεφαλαίων στο εξωτερικών, εντούτοις, ανθεί και η παράνομη και αδήλωτη εισαγωγή μαύρων ποσών στη χώρα μας με στόχο να νομιμοποιηθούν σε αγοραπωλησίες.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 4 Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ert.gr, η Δίωξη του Τελωνείου εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, στην αίθουσα αφίξεων επιβατών, «Extra Sengen», εντόπισαν επιβάτη ο οποίος είχε επιμελώς κρυμμένα εντός των τσεπών βερμούδας που φορούσε εσωτερικά του παντελονιού, το ποσό των 332.000 ευρώ και των 2000 δολαρίων.

Ο επιβάτης προσπάθησε να εισάγει τα χρηματικά ποσά στην Ε. Ε. χωρίς να τα δηλώσει.

Η Δίωξη του Τελωνείου εφαρμόζοντας το νόμο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ίσο με το 25% του ποσού και κοινοποίησε την υπόθεση για περαιτέρω έρευνα σχετικά με την προέλευση των χρημάτων.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν βρεθεί σε ανάλογες περιπτώσεις ελέγχου επίσης, πολύ μεγάλα ποσά, ενώ σύμφωνα με το νόμο το όριο που μπορεί να διακινήσει ένας επιβάτης δεν πρέπει να είναι άνω των 10 χιλιάδων ευρώ.