«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό, στην εποχή...

 «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου !»

 «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου !»

Με 2 όμορφες δράσεις συνεχίστηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!«, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», τα παιδιά γνώρισαν έργα τέχνης του Παγκόσμια γνωστού Ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό, καθώς και την πορεία της ζωής του.

Με μία ευθεία γραμμή και μία μαύρη κουκίδα συναντήθηκαν με το μεγάλο καλλιτέχνη και έζησαν τη δική τους ιστορία των ονείρων, φτιάχνοντας όμορφες δημιουργίες στα χνάρια του καλλιτέχνη.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», στην προτελευταία εκδήλωση στο συγκεκριμένο χώρο (η βιβλιοθήκη θα μεταφερθεί σε οίκημα του Δήμου, απέναντι από το 3ο ΚΔΑΠ) , συνεχίστηκε η δράση του βωβού κινηματογράφου.

Τα παιδιά μαζεύτηκαν από νωρίς, είχαν έτοιμα τα σενάριά τους, έκαναν την «πρόβα Τζενεράλε» και στη συνέχεια βιντεοσκοπήσαμε τις ιστορίες τους. Έγραψαν τίτλους («ιατρείο ψυχής» και «ληστεία στην τράπεζα»), έφτιαξαν τις λεζάντες τους και περιμένουν με ανυπομονησία το βίντεο που θ’ ανέβει στη σελίδα των παιδικών βιβλιοθηκών στο Facebook.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, προτελευταία μέρα του 1ου κύκλου της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015, θα πραγματοποιηθούν 4 δράσεις, που είναι οι εξής:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε πάνω σ’ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών.  Ετοιμαζόμαστε για ρεσάλτο, μοιράζουμε τα λάφυρά μας, περνάμε μια μέρα αρμενίζοντας στις θάλασσες.

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού».

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό

Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό, βλέπουμε έργα του, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.

Με τις εθελόντριες Κυρίες Γεωργία Παλαπέλα & Χαρά Νάκου.

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα».

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Πάουλ Κλέ

Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του Ελβετού ζωγράφου Πάουλ Κλέ, ζωγραφίζουμε

με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.

Σχέδιό του φτιάχνουμε στον εξωτερικό τοίχο της βιβλιοθήκης!

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου».

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

20:30 – 22:30 το βράδυ.

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μαγική σκοτεινή αίθουσα! «Ο κινηματογράφος αγαπά τα βιβλία»!!!

Προβολή της ταινίας «Ο μικρός Νικόλας πάει διακοπές» σε σκηνοθεσία του Laurent Tirard, με τους Valérie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant.

Για μικρούς και μεγάλους. Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση».

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

Παιδικές Βιβλιοθήκες (2)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (3)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (4)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (5)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (6)