Ο χρόνος είναι αμείλικτος

Ο χρόνος είναι αμείλικτος

Ο χρόνος είναι αμείλικτος

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός λαός, απάντησε με ένα σαφή και ξεκάθαρο «όχι», αποτέλεσμα το οποίο είναι σεβαστό από όλους μας.
Όπως στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έτσι και τώρα ενισχυμένα, έδωσε εντολή στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, να διαπραγματευτεί για μια καλύτερη συμφωνία, που θα βγάλει τη χώρα από τη λιτότητα και θα απαλλάξει από τα βάρη τους οικονομικά ασθενέστερους. Συμφωνία εντός 48 ωρών, όπως χαρακτηριστικά υποσχέθηκε.
Ο κ. Τσίπρας πήρε την απάντηση που επιζητούσε, άσχετα εάν το ερώτημα που τέθηκε ήταν ανύπαρκτο, ασαφές και παραπλανητικό. Παράλληλα , υπήρξε συναίνεση στο Συμβούλιο αρχηγών των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που έστω και καθυστερημένα συγκάλεσε.
Στο πρώτο, βεβαίως, που συναίνεσαν τα πέντε κόμματα, είναι ότι το «όχι» σημαίνει «ναι» σε συμφωνία, και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν.
Όλοι οι Έλληνες το ελπίζουν και το εύχονται, διότι η κατάσταση που επικρατεί είναι επιεικώς τραγική και η χρηματοδότηση της χώρας, δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε μία μέρα.
Είναι διάχυτη η αγωνία, για το πότε θα ομαλοποιηθεί η οικονομία και η ζωή μας, για το πότε θα αρχίσουμε να λειτουργούμε συντεταγμένα με ανοικτές τράπεζες, με εμπορική κίνηση, με επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η κατάσταση το τελευταίο 5μηνο, βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη και οι πληγές της Χώρας αιμορραγούν πια ακατάσχετα, ενώ όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγνωρα άσχημες συνθήκες.
Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και το ίδιο μακρύς θα είναι και ο χρόνος, ώστε να φτάσουμε στα επίπεδα έστω του 2014.
Σίγουρα η όποια συμφωνία θα είναι τώρα πλέον επώδυνη, το ίδιο σίγουρο, όμως, είναι ότι θα είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία και τον πλήρη εκτροχιασμό.
Θεωρώ δεδομένο, ότι αυτή τη φορά, ο κ. Τσίπρας, εννοεί και θα εφαρμόσει αυτά τα οποία υποσχέθηκε, δηλαδή «ναι» στην Ευρωζώνη, «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και «όχι» στη ρήξη.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ.Βουλευτής Ν.Δ.Καρδίτσας

SHARE