Αγώνας δρόμου για επίτευξη συμφωνίας έως την Κυριακή

Αγώνας δρόμου για επίτευξη συμφωνίας έως την Κυριακή

Αγώνας δρόμου για επίτευξη συμφωνίας έως την Κυριακή

Στην κορύφωσή τους οι διεργασίες σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές ως την Κυριακή. Το αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) υπεβλήθη την Τετάρτη και εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά οι μεταρρυθμίσεις.

Ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής που χαράχθηκε στη διάρκεια του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον κ. Παυλόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος τόνισε πως όλοι προσπαθούμε να πετύχουμε συμφωνία πολύ πριν την Κυριακή και να πείσουμε κάποιους γνωστούς συντηρητικούς κύκλους στην Ευρώπη ότι το μέλλον των Ελλήνων είναι στην καρδιά της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα όσο και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δήλωσε πως δεν θα παραστεί σε κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ενώ σήμερα στις 10.30 θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες μεταβαίνει κλιμάκιο βουλευτών της Ν.Δ. με εντολή του κ. Μεϊμαράκη, προκειμένου να έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Το κλιμάκιο αποτελείται από την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Κωστή Χατζηδάκη.

ΠΗΓΗert.gr
SHARE