Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι τα ατελιέ του Πάουλ Κλέε και του...

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι τα ατελιέ του Πάουλ Κλέε και του Χουάν Μιρό στην εποχή των πειρατών!

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι τα ατελιέ του Πάουλ Κλέε και του Χουάν Μιρό στην εποχή των πειρατών!

Με αρκετές πρωτότυπες δράσεις, έκλεισε η προτελευταία μέρα του 1ου κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!«, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», τα παιδιά γνώρισαν και αυτά με τη σειρά τους την εποχή των πειρατών. Μέσα από βιβλία των παιδικών βιβλιοθηκών είδαν εικόνες και διάβασαν λεπτομέρειες για τη ζωή και τη δράση των ανθρώπων που για εκατοντάδες χρόνια ήταν ο φόβος και ο τρόμος της θάλασσας.

Έφτιαξαν, καπέλα, καλύπτρες, γάντζους κι έκαναν τη βιβλιοθήκη άνω – κάτω με το πειρατικό ταπεραμέντο και τις φωνές τους.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» οι εθελόντριες κυρίες Γεωργία Παλαπέλα και Χαρά Νάκου, διάβασαν στα παιδιά το βιβλίο της Φίλιας Δενδρινού «Το θαλάσσιο τσίρκο του Χουάν Μιρό», από τις εκδόσεις Λιβάνη και μίλησαν στα παιδιά για το μεγάλο Ισπανό Ζωγράφο.

Στη συνέχεια μ’ ένα ζάρι κι έναν όμορφο πίνακα με σχήματα του καλλιτέχνη (που μας έστειλε η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας και η καλή συνάδελφος Πέρση Ντούλια), μετέτρεψαν τη βιβλιοθήκη σε ατελιέ και έφτιαξαν τους δικούς τους πίνακες, βασισμένους στην τεχνοτροπία του διάσημου Ζωγράφου.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου»,  διαβάσαμε στα παιδιά το βιβλίο της Φίλιας Δενδρινού (είχε την τιμητική της χτες στις παιδικές βιβλιοθήκες) «Το νυσταγμένο φεγγάρι», των εκδόσεων Λιβάνη, βασισμένο σε μια αφήγηση για τον Ελβετό ζωγράφο Πάουλ Κλέε.

Είπαμε για τη ζωή και το έργο του, δείξαμε πολλές εικόνες με έργα του Κλέε και στη συνέχεια με πινέλα και μπογιές, προσπαθήσαμε να αποδώσουμε στην πρόσοψη της βιβλιοθήκης, τον πίνακά του «Τα πορτοκαλί περβόλια του νότου»,  δίνοντας της έτσι στο κτίριο, ένα καινούργιο και πολύχρωμο πρόσωπο!!!

Τέλος το βραδάκι, στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», απολαύσαμε, μικροί και μεγάλοι την ταινία του Laurent Tirard «Ο μικρός Νικόλας πάει διακοπές», με πρωταγωνιστές τους Valérie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant, που μας έκανε και γελάσαμε με τη ψυχή μας!!!

Σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου, ολοκληρώνεται ο 1ος κύκλος της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015, και θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δύο δράσεις:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Πάουλ Κλέ

Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του Ελβετού ζωγράφου Πάουλ Κλέ, ζωγραφίζουμε

με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.

Σχέδιά του φτιάχνουμε στον εξωτερικό τοίχο της βιβλιοθήκης!

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου».

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη

Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, ζωγραφίζουμε βαλίτσες με το δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού».

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

Παιδικές Βιβλιοθήκες (3)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (4)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (5)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (7)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (8)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (1)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (9)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (10)