ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Η επόμενη μέρα….

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Η επόμενη μέρα….

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Η επόμενη μέρα….

……….. «το ριζικό μου ακόμη τι μου γράφει

το μελετάνε τρεις μηχανορράφοι

θα μας το πούν γραφιάδες και παπάδες

με τύμπανα, παράτες και γιορτάδες»

Μας τα είπανε, την επόμενη μέρα. Από το τραπέζι του Προεδρικού Μεγάρου σερβιρίστηκε η λυπητερή: ένα μεγάλο μνημόνιο, έτσι, για να θυμόμαστε το περήφανο ΌΧΙ του 62% που με εθνική ομοψυχία κατέληξε σε δυο μεγάλο ΝΑΙ:

  • στο 3ο μνημόνιο με ακόμη πιο σκληρά μέτρα και ισοδύναμά τους, αφού χρειάζεται να γίνει πια και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Το μνημόνιο Τσίπρα της 2ης Ιούλη είναι η βάση για συζήτηση που έχει 4 μόλις διαφορές με το μνημόνιο Γιούνγκερ.
  • Στην αναδιάρθρωση του χρέους για την ελληνική αστική τάξη. Στόχος;  Να εξασφαλιστούν οι περισσότεροι δυνατοί πόροι, που δεν θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του κρατικού χρέους, αλλά στην κρατική στήριξη του εγχώριου κεφαλαίου.

Η συγκυβέρνηση πράγματι διαπραγματεύτηκε γι΄αυτούς σε συνθήκες που βαθαίνουν οι αντιθέσεις ανάμεσα στους καπιταλιστές, με την οικονομική ανισομετρία να αποτελεί συστατικό στοιχείο της δικής τους καπιταλιστικής Ένωσης.

Τα «μεγάλα ψάρια» πρόλαβαν κι έβγαλαν έξω τα παχυλά χρηματικά κεφάλαια τους στους όπου γης χρηματικούς παραδείσους, και δεν στοιβάζονται στις ουρές των ΑΤΜ! Αλήθεια, τι απέγινε η λίστα Λαγκάρντ;;;!

Πίσω από την κουρτίνα της πολιτικής, κρύβονται οι  σιδερένιοι νόμοι της καπιταλιστικής οικονομίας, οι αντιθέσεις, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός σε ενδοκλαδικό, διακλαδικό, διακρατικό επίπεδο, η αναρχία, οι κρίσεις της.

Γι αυτό και παρά την ακατάσχετη φλυαρία περί δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας,  ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ :

  • για τη διαδικασία εμβάθυνσης της νομισματικής- δημοσιονομικής πολιτικής της ευρωζώνης με νέους – πιο αυστηρούς όρους. Ότι σ΄αυτά τα πλαίσια η «ελληνική διαπραγμάτευση» αποτελεί «πείραμα» για το μέλλον της Ευρωζώνης. Γι αυτό συντάσσονται πλάι της Γαλλία – Ιταλία, καθώς επιδιώκουν να δημιουργήσουν προηγούμενο στη διαχείριση του χρέους, φορτώνοντας βάρη στη Γερμανία. Το ίδιο επιδιώκει και το ΔΝΤ.
  • Για το ότι το δημοψήφισμα αναδείχθηκε  από αμερικάνικα ινστιτούτα, ως ουσιαστικό τεστ για την ικανότητα της ΕΚΤ να θωρακίσει το ευρώ.
  • Για την  ενδοαστική διαπάλη που  φούντωσε και στο εσωτερικό της Ελλάδας, όπου μεγαλομέτοχοι ομίλων φαρμακοβιομηχανίας, Ενέργειας, ναυτιλίας, συντάχθηκαν με το ΟΧΙ ενώ άλλα κεφάλαια με το ΝΑΙ.

Έτσι απλά χθες  «τα τύμπανα, οι παράτες οι γιορτάδες», τέλειωσαν και   πήγε περίπατο η άβυσσος  που «χώριζε το όχι  της «αξιοπρέπειας από το  ναι της υποτέλειας», όπως έσκουζε η περήφανη συγκυβέρνηση των αριστερών με τους εθνικιστές.

Η αστική τάξη εμφανίζεται σαν τον Ιανό, με τα δυο πρόσωπά της, όμως με καινούρια μάσκα: οι « συνετοί ΝΑΙ» και οι  «περήφανοι ΟΧΙ, διάδοχοι των «αντιμνημονιακών» και «αντιμνημονιακών», προηγούμενων εποχών, που τελικά όλοι μαζί τα βρίσκουν στον κοινό τους παρανομαστή: ΕΕ και ξερό ψωμί μονόδρομος πράγματι για το κεφάλαιο. Αυτό που βαφτίζουν «εθνική ομοψυχία» για να εγκλωβίζουν το λαό,  σημαίνει υπεράσπιση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είναι ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ μονόδρομος. ΜΕ βασική ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ την  πάμφθηνη  εργατική δύναμη.

Με τη δική του ρητορική και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εθίσει το λαό ότι: είναι μονόδρομος να ματώνει για τα 420 δις χρέος, να γκρεμίζονται δικαιώματα – κατακτήσεις του. Ότι είναι μονόδρομος όλες οι αντιδραστικές συνθήκες της ΕΕ που υπηρετούν αυτή την ανάπτυξη. Γι αυτό και ο άλλοτε αντιμνημονιακός σταυροφόρος  δεν καταργεί ούτε έναν από τους 500 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους, δε διαφωνεί ούτε με μισή συνθήκη της ΕΕ!  Αυτή είναι η μεγάλη υπηρεσία του στο αστικό πολιτικό σύστημα, που τον επέλεξε:  ότι ακριβώς επειδή δεν είναι το κλασικό  παιδί της αστικής τάξης, ότι ένα τμήμα του έχει αριστερή καταβολή, μπορεί πιο εύκολα και εκτονώνει τη δυσαρέσκεια, εγκλωβίζει το λαό στο  μονόδρομο των αστών, στη φυλακή της ΕΕ, που θα την έκανε παράδεισο!

Σήμερα ακόμη και ανακούφιση θα νιώσει ένας κόσμος αν υπογραφεί συμφωνία ξέροντας ότι θα πληρώνει το χρέος τους μέχρι το 2047! Ότι τα μνημόνια δε θα έχουν τελειωμό με όποια κυβέρνηση στο έδαφος της καπιταλιστικής οικονομίας.

…….«στεριώνουνε την τάξη τους, μένουν συναμετάξυ τους

παίρνουν το φόρο απ’ τον φτωχό

τον κάνουν δάνειο κρατικό

κεφάλαιο εφοπλιστικό

κεφάλαιο βιομηχανικό

ο πλούσιος πλουσιώτερος

και ο φτωχός φτωχότερος …..»

Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε από την Κυριακή το βράδυ, για όποιον θέλει να δει τα γεγονότα. Ακυρώνουμε τα κάλπικα διλήμματα, παλεύουμε για την ζωή μας, αντιπαλεύουμε τα μνημόνια τους, αποδέσμευση από τη φυλακή της ΕΕ.

Επιβεβαιώνεται ότι ο παράδεισος της ΕΕ που έταξε ο Τσίπρας ότι ΘΑ  την άλλαζε, ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΖΟΥΜΕ, είναι η     σαπίλα του καπιταλισμού που μας κάνει να στεκόμαστε στα ΑΤΜ.

Επιβεβαιώνεται ότι οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας ρημάζονται, το επιστημονικό- τεχνικό δυναμικό της ανακυκλώνεται από την ανεργία στη μερική απασχόληση, γιατί αυτό απαιτεί η οικονομία της αγοράς, ο καπιταλισμός.

Επιβεβαιώνεται ότι τώρα, που η αστική φιέστα τέλειωσε και ο κλοιός σφίγγει, τώρα είμαστε πάλι αντιμέτωποι με τη δική μας καθημερινότητα.

Το ΚΚΕ είναι δίπλα σε σένα, «λαέ βασανισμένε» που με τις καλύτερες προθέσεις σου, κατέθεσες το ριζοσπαστισμό σου σε σημαία ξένη, στο ΟΧΙ των φαρμακοβιομηχάνων, των εφοπλιστών και του τουριστικού κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ σε καλεί να πολεμήσεις, να μην υποκλιθείς στο δικό τους μονόδρομο. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, για την άμεση επιβίωση, οργανωμένος στο σωματείο, στη λαϊκή επιτροπή, στις επιτροπές αλληλεγγύης. ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ.

ΝΑΙ τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς. Αρκεί εσύ να το αποφασίσεις. ΤΩΡΑ Αποδέσμευση από τη φυλακή της ΕΕ, να γίνεις ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγεις, να δουλέψεις με τα κλειδιά της οικονομίας. Καμία αναγνώριση του χρέους, μονομερής διαγραφή του.

Τότε μόνο θα υπάρξει ριζικά διαφορετικό οικονομικό σχέδιο, που θα απογειώσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, στην αγροτική- κτηνοτροφική παραγωγή, στη μεταποίηση, βιομηχανία, στην αξιοποίηση του υπεδάφιου – υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας, εντάσσοντας το σύνολο του εργατικού δυναμικού  σ’ αυτό το σχεδιασμό, εξαλείφοντας οριστικά την ανεργία.

«…Μα εγώ αρνούμαι να πεθάνω

κι υπόσχομαι κάτι να κάνω,

να φύγουν δράκοι και προστάτες

κι όσοι από σας τους κάνουν πλάτες,

τώρα είναι καιρός….»

Μαρία Γαβαλά,
μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ

SHARE