Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν την κυβέρνηση

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν την κυβέρνηση

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν την κυβέρνηση

Η ψηφοφορία που θα φέρει πολιτικές εξελίξεις. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή της κυβέρνησης και μετά την επίτευξη συμφωνίας, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει

Με απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με το ESM.
Υπέρ ψήφισαν 251 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν 32 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ όπως και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου οκτώ βουλευτές δήλωσαν παρών και επτά απουσίαζαν.

Ειδικότερα από το ΣΥΡΙΖΑ:

-Όχι ψήφισαν: η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.

-Παρών δήλωσαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας .

-Απόντες ήταν οι: Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξήγησε με δήλωσή του γιατί ψήφισε «παρών», ενώ πριν την ψηφοφορία, το ίδιο είχε κάνει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, εκτός Βαρουφάκη, ο οποίος για οικογενειακούς λόγους βρισκόταν στην Αίγινα, οι απόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή δήλωσή τους τόνισαν ότι δεν πήραν μέρος, επειδή δεν θέλουν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους σε ένα 3ο μνημόνιο.

ΠΗΓΗnews247.gr
SHARE