Τις εργασίες του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου – Ανταμώματος Θεσσαλών στη Λάρισα χαιρέτισε...

Τις εργασίες του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου – Ανταμώματος Θεσσαλών στη Λάρισα χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τις εργασίες του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου – Ανταμώματος Θεσσαλών στη Λάρισα χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας πως η χώρα μας και η Θεσσαλία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και ενωμένη να προχωρήσει με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά το χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου – Ανταμώματος των Θεσσαλών, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.
Το συνέδριο διεξάγεται και φέτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συμμετοχή φορέων του απόδημου ελληνισμού της Θεσσαλίας απ» όλη την υφήλιο.
Οι διοργανωτές βράβευσαν τον Περιφερειάρχη για την μεγάλη του προσφορά στον τόπομας.
Οκ. Αγοραστόςεξήρε την προσπάθεια των απόδημων Θεσσαλών, σημειώνοντας πως αυτή συντηρεί τον ελληνικό πολιτισμό, μεταφέρει τα θετικά της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και αποτελεί τον συνεκτικό κρίκο με τις νέες γενιές.
Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «Θέλω να σαςσυγχαρώγιατί θυμόσαστε τη Θεσσαλίακαι τους Θεσσαλούς, είστε κοντάμαςκαι αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Εμείς κάθε χρόνο με εσάς, τους Θεσσαλούς του εξωτερικού, τους ανθρώπους που είστε η δύναμή μας και μεταφέρετε τα θετικά της χώρας μαςσε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης,που συντηρείτετον πολιτισμό μας καιδημιουργείτεένα συνεκτικό κρίκο με τις νέες γενιές, στηρίζουμε αυτό το αντάμωμα, αυτό το συνέδριο.

Προσδοκούμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις και να δείξουμε ότι η Θεσσαλία μπορεί ενωμένη να προχωρήσει. Ότι η Θεσσαλίαέχει κάνει μεγάλη προσπάθεια κάτω από δύσκολες συνθήκες έχοντας κάθε μέρα και μία δημιουργία καιαποδεικνύοντας ότι οι Θεσσαλοί μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο.
Το συνέδριο διεξάγεται σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Σε μία περίοδο αστάθειας και αρνητικής ατμόσφαιρας στην κοινωνική και πολιτική ζωή, με ένταση στις σχέσεις,πολύπλοκα προβλήματα και ζημιές. Προσπαθούμε να μην επηρεαστούμε από αυτό το αρνητικό κλίμα, γιατί όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό ότι εδώ ζούμε κι εδώ θα ζούμε και αύριο. Εμείς,ως Περιφέρειες ήμασταν παρόντες στα δύσκολα που πέρασε η χώρα και θα είμαστε παρόντες στα δύσκολα που έρχονται.
Νομίζω ότι όλοιενωμένοιμπορούμε να φθάσουμε στοθετικόαποτέλεσμα. Ενωμένοι πραγματικά όμως και όχι στα λόγια. Αυτόπρέπεινα το ξεπεράσουμε.
Σε ότι αφορά τη Θεσσαλία, παραλάβαμετο 2011μίαπεριφέρειαμε 80 εκ. ευρώ χρηματοδοτικό κενό και σήμερα έχουμε μίαΠεριφέρεια η οποία – εάν δεν ήταν αυτή η κρίση – δε θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Μία Περιφέρεια στην οποία ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους δημάρχους, τους παριστάμενους και τους παλαιότερους και καταφέραμε να φέρουμε στα προηγούμενα αυτά χρόνια 2,5 δις ευρώ και 1800 έργα τα οποίαείτε ολοκληρώθηκαν, είτεολοκληρώνονται, δίνοντας δουλειές στον κόσμο και δημιουργώνταςένα διαφορετικό, υγιέςπαραγωγικό μοντέλο.
Στον πολιτισμό ποτέ, ακόμη και στο μέλλον, δεν πρόκειται να δοθούν περισσότερα χρήματα απ» ότι στο ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, στην υγείακάναμε50 έργαύψους52 εκ. ευρώ, στην παιδεία εκατοντάδες αίθουσες, νέα σχολεία, διδακτήρια καιδώσαμετεχνολογικό εξοπλισμό,δημιουργήσαμεοδικούς άξονες, μέσα στην πόλη της Λάρισας θα δείτε τα έργα που εκτελούνται και οπωσδήποτεεργαστήκαμε γιατον αθλητισμό, το περιβάλλον, την ποιότητα της ζωής, παντού ενώσαμε τις δυνάμειςμας και πετύχαμε.
Το λέω αυτό γιατί με συμμαχίες και με ένωση δυνάμεων κερδίζεις το μέλλον. Με τίποτε άλλο. Έχουμε τιςδυνατότητες, μπορούμε και να ξέρετε πως θα τα καταφέρουμε όσα δύσκολα κι αν έρθουν.
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία και τη βοήθειά σας. Ξέρουμε πως ήταν δύσκολο να έρθετε κάτω από αυτές τιςαντίξοεςσυνθήκες στη Λάρισα. Σας ευχαριστούμε που δίνετεδύναμη, στη δύναμη τηςπατρίδαςμας,της Ελλάδας. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ».

SHARE