Ο Δήμος Μουζακίου υλοποιεί το επισιτιστικό πρόγραμμα

Ο Δήμος Μουζακίου υλοποιεί το επισιτιστικό πρόγραμμα

Ο Δήμος Μουζακίου υλοποιεί το επισιτιστικό πρόγραμμα

Ο Δήμος Μουζακίου μέσω της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. (Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μουζακίου), ως μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, πρόκειται να υλοποιήσει δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια για 5 χρόνια και αφορά κυρίως ανέργους , άστεγους και ανθρώπους με πολύ χαμηλό εισόδημα. Συγκεκριμένα δυνητικά ωφελούμενοι είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα ή οικογένειες που πληρούν τα κυριότερα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

  • 3000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
  • 4500€ ετησίως για το ζευγάρι
  • Προσαυξημένο κατά 1500€ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900€ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου στα σημεία εξυπηρέτησης της ΔΗΚΕΔΗΜ τα οποία είναι:

  • Για τη Δ.Ε. Μουζακίου στο Μουζάκι στα νέα γραφεία του Βοήθεια στο Σπίτι, πίσω από την Εστία, πρώην γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Για τη Δ.Ε. Παμίσου στο Αγναντερό στο Περιφερειακό Ιατρείο
  • Για τη Δ.Ε. Ιθώμης στο Φανάρι, πρώην Δημαρχείο

Οι αιτούντες πρέπει να έχουν μαζί τους : α) ΑΦΜ ,β) ΑΜΚΑ, γ) Ταυτότητα, δ) Ε1 και Ε9 του οικον. έτους 2015 και ε) κωδικό TAXIS

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Φανή Τσιρογιάννη αναφερόμενη στο πρόγραμμα δήλωσε τα πρακάτω: «Ο Δήμος Μουζακίου μέσω της ΔΗΚΕΔΗΜ συμμετέχει στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας για όσους το έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μία ακόμη κοινωνική δράση που δρομολογείται από το Δήμο μας και στοχεύει στις ευαίσθητες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες που στο δύσκολο περιβάλλον που βιώνουμε έχουν ανάγκη βοήθειας. Με τον τρόπο αυτό θα σταθούμε το πλευρό των συμπολιτών μας που πλήττονται βάναυσα από την πρωτόγνωρη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μας. Εδώ να σημειώσουμε πως όσοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Καλούμε όλους τους δημότες μας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του προγράμματος και να απευθυνθούν στα γραφεία μας προκειμένου να κάνουν τη σχετική αίτηση, ακόμη και αν δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2445043446 για τη Δημοτική Ενότητα Μουζακίου, 2441082110 για τη Δημοτική Ενότητα Παμίσσου και 2441352424 για τη Δημοτική Ενότητα Ιθώμης πρωινές ώρες»

SHARE