Σε λίγη ώρα ο ανασχηματισμός – Υπερυπουργείο δημιουργεί ο Τσίπρας: Ο Κατρούγκαλος αναλαμβάνει το Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων

  Σε λίγη ώρα ο ανασχηματισμός – Υπερυπουργείο δημιουργεί ο Τσίπρας: Ο Κατρούγκαλος αναλαμβάνει το Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων

  Σε λίγη ώρα αναμένεται η γραπτή ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου, ενώ με διαδικασίες – εξπρές η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει στις 19:30.

  Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργεί ένα υπερυπουργείο: Παίρνει τις αρμοδιότητες των κοινωνικών ασφαλίσεων από το υπ. Υγείας και δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

  Για το υπουργείο αυτό προόριζε τον Αλέξη Μητρόπουλο, γι” αυτό και τον κάλεσε στις 13:15 στο μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο ο γνωστός εργατολόγος και νυν Β” αντιπρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε ευχαριστώντας τον κ. Τσίπρα για την τιμή που του έκανε. Μετά την άρνησή του, το νέο υπερ-υπουργείο αναλαμβάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

  Στύλωσε τα πόδια η Ζωή, δεν παραιτείται

  Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε πρωτοβουλία να πείσει την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραιτηθεί από το αξίωμά της. Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε. «Δεν έδειξε διάθεση να διευκολύνει» έλεγαν πηγές του μεγάρου Μαξίμου, οπότε είναι όλα στον αέρα, χωρίς να αποκλείεται τίποτα.

  Ακόμη και το σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τυχόν πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής σε περίπτωση που κατατεθεί από κόμμα της αντιπολίτευσης.

  Ο Σκουρλέτης στη θέση του Λαφαζάνη

  Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικαταστάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης, που εγκαταλείπει το υπουργείο Εργασίας, στο οποίο θα πάει ο εως και σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

  Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης φαίνεται πως παραμένει στην κυβέρνηση, αλλά αναλαμβάνει και το χαρτοφυλάκιο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

  Φεύγει από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Σακελλαρίδης

  Για τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη στο υπουργείο Οικονομικών ακούγεται πως πιθανότερος αντικαταστάτης είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ένα πρόσωπο για το οποίο έχει δώσει, όπως φαίνεται, πράσινο φως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ίδιος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιθυμεί να αποχωρήσει από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όχι όμως και από την κυβέρνηση, αφού θέλει να στηρίξει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την βουλευτή Αρτας Ολγα Γεροβασίλη να είναι η αντικαταστάτριά του.

  ΠΗΓΗwww.iefimerida.gr
  SHARE