Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί – Τι είπαν για την σκληρή δουλειά που...

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί – Τι είπαν για την σκληρή δουλειά που έχουν

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί – Τι είπαν για την σκληρή δουλειά που έχουν

Ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, τρία από τα δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαΐκάλης.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής “Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης.

Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστη και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

«Οι στιγμές είναι δύσκολες, η δουλειά μας θα μετρηθεί και είναι κρίσιμη περίοδος για την χώρα γι” αυτό τα λόγια είναι φτωχά αυτόν τον καιρό και ειδικά σήμερα, (καθώς) είμαστε από χθες με πολλούς συμπολίτες μας να πλήττονται πραγματικά και από τις πυρκαγιές και νομίζω ότι είναι ώρα το επόμενο διάστημα να αντιστρέψουμε το αίσθημα των ανθρώπων, (ώστε) να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Υπογράμμισε ότι η δουλειά της κυβέρνησης είναι μετρήσιμη ως προς το αποτέλεσμα.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της «κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα», προσθέτοντας, «το μεγάλο στοίχημα είναι τα αντιρροπιστικά μέτρα, προκειμένου να υποστηριχθούν τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα».

Είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την διάρκεια της κυβέρνησης, καθώς αυτό θα φανεί δεδομένου ότι «οι συνθήκες διαμορφώνονται κάθε μέρα, ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και τα δεδομένα πολλά και από την εξέλιξή τους θα φανεί».

Ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα. Χρειάζεται εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο».

«Νέες προκλήσεις και μάλλον το σημαντικότερο πεδίο μάχης για την εφαρμογή της νέας συμφωνίας γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «όπως δώσαμε όρθιοι την μάχη της διαπραγμάτευσης, θα δώσουμε όρθιοι και την μάχη ώστε αυτά τα οποία θα εφαρμόσουμε να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο που οι νέες συνθήκες επιβάλλουν κοινωνικά δίκαια. Αυτή είναι η αποστολή μας. Είμαστε μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά».

Τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η σκληρή διαπραγμάτευση και για τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας «όχι μόνο για να κλείσει, που θα κλείσει, αλλά για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί», ενώ επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλές αόριστες έννοιες στο κείμενο, η εξειδίκευση των οποίων θα είναι πεδίο μάχης».

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις, είπε ότι «η αριστερά είναι με τις κινητοποιήσεις, η αριστερά θέλει τον κόσμο στους δρόμους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης κ. Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «Είναι μία δύσκολη εποχή. Η νέα κυβέρνηση είναι συνέχεια της παλιάς σε καλύτερες συνθήκες που εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε. Το σύνθημα είναι δουλειά, δουλεία, δουλειά.

«Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει ανέφερε» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

Η κα Σία Αναγνωστοπούλου που ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «Είναι σε δύσκολη στιγμή, ο πρωθυπουγός μου ανέθεσε να κάνω ότι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».