Το επόμενο σας κινητό πιθανόν θα είναι SIM-Free

Το επόμενο σας κινητό πιθανόν θα είναι SIM-Free

Το επόμενο σας κινητό πιθανόν θα είναι SIM-Free

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple και η Samsung βρίσκονταο σε συζητήσεις μεπαρόχους κινητής τηλεφωνίας και άλλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων για την κατάρηση των καρτών SIM.

To σύστημα που προτείνουν η Apple και η Samsung θα είναι μία μετεξέλιξη του συστήματος που η πρώτη έχει συστήσει με το τελευταίο iPad, το οποίο συνοδεύεται από κάρτα της ίδιας – Apple SIM – που υποστηρίζει περισσότερους του ενός παρόχους.

Το σύστημα, αν και εφόσον γίνει κοινά αποδεκτό, θα επιτρέπει στους χρήστες του κινητού τηλεφώνου με το ενσωματωμένο κύκλωμα SIMνα συνδεθούν με οποιονδήποτε πάροχο επιθυμούν, αλλά και νααλλάζουν πάροχο κατά βούληση ­ – με κάποιους περιορισμούς, φυσικά.

Το ρεπορτάζ των Financial Times λέει ότι στις συνομιλίες συμμετέχουν εκτός από την Apple και την Samsung, αρκετοί πάροχοι κινητής, όπως οι AT&T, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Whampoa, Orange, Telefónica και Vodafone.

Οι προδιαγραφές του συστήματος δεν έχουν τελειοποιηθεί ακόμη. Αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στο 2016, να είναι έτοιμο δηλαδή για την επόμενη γενιά των συσκευών της Apple και όχι μόνο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι FT δεν κάνουν λόγο για κατάργηση της Apple SIM σε πρώτη φάση, τουλάχιστον.

ΠΗΓΗgr.pcmag.com
SHARE