Τραγωδία: Ο 47χρονος αστυνομικός που αγνοούνταν είναι ο νεκρός στον Καρέα

Τραγωδία: Ο 47χρονος αστυνομικός που αγνοούνταν είναι ο νεκρός στον Καρέα

Τραγωδία: Ο 47χρονος αστυνομικός που αγνοούνταν είναι ο νεκρός στον Καρέα

Το απανθρακωμένο σώμα του άνδρα εντοπίστηκε στην περιοχή του Καρέα. Μετά την ταυτοποίηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον 47χρονο αστυνομικό, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε χθες από την οικογένειά του.

Ο άνδρας είχε φύγει, το πρωί της Παρασκευής, από το σπίτι του στην περιοχή του Καρέα για να κάνει έναν περίπατο και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Η σύζυγός του, η οποία επιβεβαίωσε πως της είχε τηλεφωνήσει για να την ενημερώσει για τη φωτιά, δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στέφανος Σπανέας, επιτελάρχης της Πυροσβεστικής στο Mega, η Υπηρεσία είχε ενημερωθεί για την εξαφάνιση ενός ατόμου, έτσι «αμέσως συγκροτήθηκε ομάδα για την αναζήτηση του ατόμου αυτού και το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε δυνατή η ανεύρεσή του, με τη βοήθεια ορειβατικής ομάδας της περιοχής»
Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τον ίδιο, φέρεται να περικυκλώθηκε από την πυρκαγιά η οποία εξαπλωνόταν ταχύτατα εκείνη την ώρα. «Προσπάθησε να ανεβεί στην πλαγιά, διέσχισε περίπου 100-150 μέτρα αλλά κατόπιν πιθανότατα λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις. Περιμένουμε τον ιατροδικαστή για να εξακριβώσει την ταυτότητα του» συμπλήρωσε ο κ. Σπανέας.
Συγκεκριμένα, λίγο πάνω από το κολυμβητήριο της Ηλιούπολης περίπου ενα χιλιόμετρο μακριά απο το μνημείο των τεσσάρων νεκρών της πυρκαγιάς του 1998 βρέθηκε απανθρακωμένο σώμα από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Το σώμα μεταφέρεται στο νεκροτομείο για να του γίνουν ειδικές εξετάσεις DNA, για να ταυτοποιηθεί.

Να υπενθυμίσουμε πως οι έρευνες είχαν ξεκινήσει σήμερα το πρωί μετά από αναφορά οικογένειας για τη εξαφάνιση ενός 47χρόνου στην περιοχή του Υμηττού. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το πρωί έψαχνε στον Υμηττό έναν άντρα ηλικίας 47 χρόνων ο οποίος σύμφωνα με την οικογένειά του εξαφανίστηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο βουνό.

Συγκεκριμένα ο 47χρόνος, ο οποίος είναι αστυνομικός και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, σύμφωνα με τους δικούς του, λίγο πριν την πυρκαγιά βγήκε για περπάτημα στην περιοχή του αθλητικού κέντρου στην Ηλιούπολη, κάτι που συνήθιζε να κάνει. Ωστόσο, από εκείνη την ώρα και μέχρι τώρα δεν έχει δώσει σημάδι επικοινωνίας, με αποτέλεσμα η οικογένεια του να ανησυχεί.