Μείωση 67% στην κίνηση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Μείωση 67% στην κίνηση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Μείωση 67% στην κίνηση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Σημαντικές επιπτώσεις ως προς την γενικότερη κίνηση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, είχε η απόφαση της Εταιρείας χαμηλού κόστους Ryan Air, να διακόψει φέτος, τις πτήσεις της από και προς αυτό. Χαρακτηριστικό είναι πως από τον Απρίλιο φέτος (οπότε ξεκίνησαν οι πτήσεις) μέχρι και το τέλος Ιουνίου, στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου είχαμε 4.894 αφίξεις και 4.415 αναχωρήσεις, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι, οι αφίξεις ήταν 11.829 και οι αναχωρήσεις 10.019. Παρατηρείται δηλαδή, μια μείωση της τάξης του 67%.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου, ο αερολιμενάρχης, κ. Ευσταθίου, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου προσεγγίζουν φέτος, οκτώ Εταιρίες εκ των οποίων η μία (η Sky Express)  είναι ελληνική και εκτελεί δρομολόγια προς και από Ηράκλειο Κρήτης κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Οι υπόλοιπες επτά Εταιρείες εκτελούν πτήσεις τσάρτερς από Βιέννη, Μάντσεστερ, Γενεύη Λονδίνο, Άμστερνταμ και Παρίσι.

Η τελευταία πτήση για φέτος, είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου, ενώ όπως είπε ο κ. Ευσταθίου, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η Sky Express να συνεχίσει τα δρομολόγιά της προς Ηράκλειο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό θα εξαρτηθεί ωστόσο, από την κίνηση της γραμμής κατά τον Αύγουστο, καθώς, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών κατά τον μήνα Ιούλιο (τα δρομολόγια ξεκίνησαν στις 2 Ιουλίου), δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ως προς την κίνηση.

ΠΗΓΗert.gr
SHARE