Κατατέθηκε το ν/σ για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής

Κατατέθηκε το ν/σ για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής

Κατατέθηκε το ν/σ για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015. Το κύριο σώμα του νομοσχεδίου αναθεωρεί τις πολυάριθμες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ περιλαμβάνει και λοιπές διατάξεις των προαπαιτούμενων της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με στόχο την επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας και στη μείωση του κόστους στις δίκες, την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των τραπεζών και την ασφάλεια των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ.

Επίσης, περιλαμβάνει σοβαρές αλλαγές στη διαδικασία των πλειστηριασμών. Ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης.
Σήμερα, ορίζεται η αξία που προκύπτει από τον προσδιορισμό της αξίας του ακινήτου με αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα με το ν. 1249/1982, όπως ισχύει.

Εξάλλου, σε περίπτωση πτώχευσης εταιρείας λόγω χρεών, από την εκποίηση του ακινήτου, το 65% πηγαίνει στις τράπεζες και το υπόλοιπο για κάλυψη οφειλών του Δημοσίου.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη και δεν περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις τόσο για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις όσο και για τη φορολόγηση των αγροτών, οι οποίες μετατέθηκαν για το πακέτο που θα ψηφιστεί αρχές Αυγούστου.

ΠΗΓΗert.gr
SHARE