Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Η Ελλάδα σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της»

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Η Ελλάδα σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της»

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Η Ελλάδα σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της»

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της. Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015 να νομοθετεί καθ’υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καλώντας ταυτόχρονα τον απόδημο ελληνισμό να είναι σε εγρήγορση και να κινητοποιηθεί ώστε, όπως είπε, να μην αφήσει να ολοκληρωθεί το πραξικόπημα.

Μιλώντας στην 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής και απευθυνόμενη στους Έλληνες της διασποράς η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι, «από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν».

«Έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουλίου και 22 Ιουλίου στις οποίες καλείται η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα να νομοθετήσει χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις», υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας τα δύο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα και τονίζοντας ότι τους μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας και χωρίς εξωραϊσμούς και καλλωπισμούς της κατάστασης.

Η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τα στοιχειοθετημένα, όπως είπε, συμπεράσματα της Επιτροπής Αληθείας για τις γερμανικές οφειλές σύμφωνα με τα οποία «με μετριοπαθείς υπολογισμούς κυμαίνονται στα 270 δις ευρώ με 340 δις ευρώ» και υπερβαίνουν, όπως είπε το φερόμενο δημόσιο χρέος.

«Αν δεχθούμε ότι το χρέος παρά τα πορίσματα όλων των ειδικών και τα συμπεράσματα της επιτροπής αλήθειας δημοσίου χρέους είναι υπαρκτό και νόμιμο πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32,5 χιλιάδες ευρώ. Αυτό δεν είναι δίκαιη λύση ούτε δίκαιη προοπτική», πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αυτό είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτό το πραξικόπημα. Γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε:

«Σας καλώ σε αυτή την συνέλευση να ασχοληθείτε με αυτό το πλήγμα στη δημοκρατία που συντελείται στις μέρες μας και φεύγοντας, να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να αποτραπεί το ειδεχθές σχέδιο που θέλει τους λαούς υποταγμένους σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά συμφέροντα».