Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Επιστολή προς του Βουλευτές

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Επιστολή προς του Βουλευτές

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Επιστολή προς του Βουλευτές

Επιστολή προς τους Βουλευτές Καρδίτσας απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας. Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριοι Βουλευτές,

Ο Νόμος που καλείσθε να ψηφίσετε σήμερα, περιλαμβάνει αλλαγές  στον κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και φέρνει κατασχέσεις α΄κατοικίας και  προσωποκρατήσεις για τα χρέη των επαγγελματιών. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι θα χάσουμε τα σπίτια μας και τις επιχειρήσεις μας καθώς είμαστε όλοι σε αδιέξοδο με συσσωρεύμενα χρέη προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο. Προτείνουμε  να αποσυρθεί άμεσα το εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς έχει υφεσιακό χαρακτήρα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις –η ραχοκοκαλιά της οικονομίας- να στηριχθούν με κάθε τρόπο για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Επιπλέον, θεωρούμε παράλογη την απαίτηση να ανταποκριθούν μέχρι σήμερα, 22/7/2015, οι επιχειρήσεις στις υποχρεώσεις τους που έληγαν στις 30/6/2015 μετά από τρεις εβδομάδες μηδενικού τζίρου εξαιτίας της εφαρμογής των capital controls. Μέσα σε ελάχιστες μέρες (31/7) θα πρέπει να πληρωθούν ρυθμίσεις ΟΑΕΕ-ΙΚΑ–Εφορία και οι τρέχουσες εισφορές και  υποχρεώσεις προς τρίτους.

Εύλογα καταλαβαίνει λοιπόν, κανείς πως κάτι τέτοιο καθίσταται αδύνατο και γι΄αυτό ζητάμε να εξεταστεί το θέμα εκ νέου και να δοθεί άμεσα μια λογική παράταση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων αυτών μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση στην αγορά.

Για το Δ/κό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Αντωνίου