Από το πρωί ελέγχονται πλέον όλες οι εστίες αναζωπυρώσεων, ενώ η φωτιά...

Από το πρωί ελέγχονται πλέον όλες οι εστίες αναζωπυρώσεων, ενώ η φωτιά έκαψε καλλιέργειες και ένα τοπικό δάσος, χωρίς να υπάρχει ακόμη σαφή εικόνα

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη, μετά τις ολονύχτιες προσπάθειες για την κατάσβεσή της. Από το πρωί ελέγχονται πλέον όλες οι εστίες αναζωπυρώσεων, ενώ η φωτιά έκαψε καλλιέργειες και ένα τοπικό δάσος, χωρίς να υπάρχει ακόμη σαφή εικόνα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 63 πυροσβέστες και 15 οχήματα. Οι προσπάθειες ολικής κατάσβεσης θα συνεχιστούν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Σύμφωνα με το thrakitoday.gr η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή εξαπλώθηκε ταχύτατα. Στην περιοχή βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ο Δήμος αλλά και εθελοντές από το νησί, ενώ από την πλευρά της η Περιφέρεια ΑΜΘ προχώρησε άμεσα στην μίσθωση του πλοίου ΣΑΟΣ για την μεταφορά Πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και μηχανημάτων του Στρατού και των Τεχνικών Υπηρεσιών στο νησί.
Η φωτιά απείλησε τα μεσάνυχτα ένα βενζινάδικο, ενώ στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες. Οι φλόγες λόγω του ανέμου κατευθύνονται προς την Καμαριώτισσα με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός.

ΠΗΓΗwww.voria.gr
SHARE