Ξεκινά το τριήμερο Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» στα παράλια της Λάρισας

Ξεκινά το τριήμερο Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» στα παράλια της Λάρισας

Ξεκινά το τριήμερο Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» στα παράλια της Λάρισας

Έχοντας την πεποίθηση πως «ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην κρίση» και να αντιστρέψει την αρνητική ατμόσφαιρα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους και τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τις πλούσιες τριήμερες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει και φέτος το Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» το οποίο ξεκινά αύριο. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους Αγιάς και Τεμπών.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η οποία παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσία των φορέων που συνδράμουν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων ως «Θεσσαλικό», αφού όπως εξήγησε η φετινή φιλοσοφία ήταν θα δοθεί η ευκαιρία «σε Θεσσαλούς καλλιτέχνες, σε ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη, το θέατρο, τον κινηματογράφο, το παιχνίδι, τον αθλητισμό, να μας βοηθήσουν, αλλά ταυτόχρονα και να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητες τις οποίες έχουν».

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας:

«Άλλη μία μεγάλη γιορτή «Με θέα το Αιγαίο». Οι συνεργάτες μου, οι δήμαρχοι κι εγώ βρεθήκαμε σε μία δύσκολη στιγμή να πάρουμε αποφάσεις. Αναρωτηθήκαμε αν θα συνεχίσουμε τη διαδικασία εκείνη που λέει πως ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην κρίση ή αν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας παραδομένους και να παρασυρθούμε από αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε κάνοντας μια δημιουργική ανατροπή. Δηλαδή να δώσουμε τη δυνατότητα σε Λαρισαίους και Θεσσαλούς καλλιτέχνες, σε ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη, το θέατρο, τον κινηματογράφο, το παιχνίδι, τον αθλητισμό, να μας βοηθήσουν, αλλά ταυτόχρονα και να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητες τις οποίες έχουν.

Γι’ αυτό και φέτος κάναμε ένα πρόγραμμα στα παράλια της Λάρισας και της Θεσσαλίας «Με θέα το Αιγαίο» που πλέον είναι θεσμός, σε συνεργασία με τους δήμους Τεμπών και Αγιάς, το οποίο είναι ένα Θεσσαλικό πρόγραμμα. Εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις της Θεσσαλίας και προχωράμε μπροστά. Γιατί συλλογικά θα κτίσουμε το μέλλον μας, σε μία εποχή που πραγματικά χρειάζεται μία άλλη κατεύθυνση αλλά και ένας συλλογικός στρατηγικός σχεδιασμός.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες, όλους τους ανθρώπους που έχουν δημιουργικές ιδέες γιατί αυτή η γιορτή είναι για όλους. Να ευχαριστήσω επίσης και τον κ. Κώστα Τσιάνο με το Θεσσαλικό Θέατρο, το οποίο θα ανεβάσει δύο φορές την παράσταση «Κάποτε στη Σμύρνη» σε εξαιρετικές τοποθεσίες και κάτω από ένα πολύ καλό ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Να το χαρούμε όλοι μας γιατί για εμάς η ψυχική και ψυχολογική ισορροπία είναι το παν. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα. Θέλουμε να εκμηδενίσουμε τον κίνδυνο εκείνο που μπορούμε να εκμηδενίσουμε. Ο συνολικός κίνδυνος είναι συστημικός και μη συστημικός. Τον μη συστημικό μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε, τον συστημικό όχι. Άρα μειώνουμε τον κίνδυνο εκείνον που μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας.
Καλή διασκέδαση σε όλους. Στα παράλια χτυπά η καλλιτεχνική, πολιτιστική και αθλητική καρδιά της Θεσσαλίας αυτές τις ημέρες. Καλή διασκέδαση και καλή δύναμη σε όλους. Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό.»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για ακόμη μία χρονιά, σε αγαστή συνεργασία η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τους δήμους Τεμπών και Αγιάς, διοργανώνει μία σεμνή και λιτή εκδήλωση «Με θέα στο Αιγαίο». Μία εκδήλωση που σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που δεν είναι μόνον οικονομική, εκπέμπει μία νότα αισιοδοξίας. Είναι δύσκολοι οι καιροί που βιώνουμε. Για να παραμείνουμε ζωντανοί, να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε, θα πρέπει να προβάλουμε την κληρονομιά του τόπου μας. Κι αυτό το ρόλο έρχεται να παίξει αυτή η εκδήλωση, η οποία πέραν των άλλων, αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, τον πολιτιστικό χαρακτήρα, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τη δημιουργικότητα των κατοίκων και την εγρήγορση των φορέων. Σας καλούμε όλους αυτό τριήμερο να χαρείτε τον τόπο μας. Να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά την περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη που σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία καταφέραμε και φέτος να παρουσιάσουμε αυτές τις εκδηλώσεις.»

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ

Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας σημείωσε τα εξής:

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα της ανάτασης, διότι αυτό το άγχος και η κακομοιριά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αλλά και δεν ταιριάζει στο λαό μας. Πιστεύω πως αυτή η πρωτοβουλία της Περιφέρειας αξίζει πράγματι συγχαρητήρια γιατί αυτό ακριβώς δείχνει. Είναι μία νότα αισιοδοξίας και επιπλέον αυτό το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι το γεγονός ότι τοπικά σχήματα είναι αυτά τα οποία θα βγάλουν μπροστά τον πολιτισμό της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Είναι ένα πλέγμα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματικά αξίζουν και σας καλούμε όλους.»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κώστας Τσιάνος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συνεχώς λέμε ότι σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να αντισταθούμε ιδιαίτερα με τον πολιτισμό. Αυτό εξυπακούεται. Στους δύσκολους καιρούς ο πολιτισμός πάντα αναπτύσσεται. Αυτό κάνουμε εμείς εδώ, όλοι όσοι προσπαθούμε για τον πολιτισμό στην περιφέρειά μας. Οι εκδηλώσεις αυτές που γίνονται στο Αιγαίο, είναι θαυμαστές. Σε δύο υπέροχους τόπους, στο θέατρο Θάλασσα και στο θέατρο Τεμπών, έχουμε τη χαρά να παίξουμε την παράσταση που ήδη έχουμε αρχίσει, το «Κάποτε στη Σμύρνη» διακόπτοντας τις παραστάσεις για να πάμε στο Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο». Χαιρόμαστε πάρα πολύ που θα πάμε το έργο σ’ αυτά τα όμορφα μέρη, ένα έργο που σημειώνει τεράστια επιτυχία. Είμαστε ευτυχείς που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς αντιστεκόμαστε με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη, το δήμο Αγιάς και δήμο Τεμπών για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν.»

Το παρόν στη σημερινή συνέντευξη τύπου έδωσαν επίσης ο μουσικός – συνθέτης κ. Ντίνος Καραποστόλου, ο ηθοποιός – σκηνοθέτης κ. Βασίλης Γιαβρής, πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθονοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας, η ηθοποιός κ. Δήμητρα Μπαράτση, ο χορευτής – χορογράφος κ. Ηλίας Μπαγεώργος, η εκπρόσωπος της Artfools κ. Ντίνα Σδράλλη, ο τραγουδιστής και μουσικός κ. Θωμάς Θωμαΐδης και η ιστορικός ευρωπαϊκού πολιτισμού κ. Μάρθα Αρταπυρίδου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων – όλες δωρεάν για το κοινό στοσυνημμένοπου ακολουθεί:

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.