Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών
Φωτό Αρχείου

Έσοδα 200.000 ευρώ είχε αποφέρει σε παράνομη οργάνωση διακίνησης μεταναστών η προώθηση 110 Σύρων υπηκόων, τριάντα εννέα από τους οποίους είναι παιδιά, στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες πολιτών που ταξίδευαν στην Εγνατία οδό, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον κόμβο της Ασπροβάλτας ένα φορτηγό με οδηγό έναν 56χρονο Τούρκο υπήκοο, το οποίο μετέφερε τους μετανάστες που νωρίτερα είχε παραλάβει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι μετανάστες, οι οποίοι είχαν μπει στη χώρα πριν από τρεις ημέρες από άγνωστο σημείο της μεθορίου και δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα, προκατέβαλαν 1.800 ευρώ ο καθένας για την μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας και περίμεναν το φορτηγό το οποίο τελικά εισήλθε και τους παρέλαβε χθες.

Ο 56χρονος οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης και της Προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής».

Η δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών συνεργών του οδηγού, έχει ήδη υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και η αστυνομία έκανε γνωστό ότι η έρευνα της προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης της οργάνωσης.