ΚΚΕ: «Αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα»...

ΚΚΕ: «Αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» τα προαπαιτούμενα

ΚΚΕ: «Αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» τα προαπαιτούμενα

«Με αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα προαπαιτούμενα για ένα νέο μνημόνιο στην Βουλή, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού καλλιεργώντας κλίμα «εθνικής ομοψυχίας», ενώ η ανασχηματισμένη κυβέρνηση επιδιώκει την γρήγορη υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου.

«Τα αναπτυξιακά πακέτα και τη ρύθμιση του χρέους πάλι ο λαός θα τα πληρώνει, θα κατευθυνθούν στο μεγάλο κεφάλαιο όπως ακριβώς και τα προηγούμενα» σχολιάζεται και προστίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο αναγνώρισε όλα τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων που συμφώνησαν οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο παίρνει καινούργια αλλά επιστρατεύει τους ίδιους εκβιασμούς που χρησιμοποίησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το δίλημμα “ή παίρνουμε αντιλαϊκά μέτρα ή καταστρεφόμαστε”».

Τονίζεται ότι «οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ και ο καπιταλισμός δε μπορούν να αλλάξουν, με διαπραγματεύσεις, εναλλαγή κυβερνήσεων και δημοψηφίσματα», με την κατάσταση για τον λαό να «χειροτερεύει και εξαιτίας των ανταγωνισμών που οξύνονται μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, εντός και εκτός Ευρωζώνης».

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης για οργάνωση της αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα, αλληλεγγύης στους αδύναμους, άνεργους και ανήμπορους και για αντεπίθεση για πραγματικά ριζικές αλλαγές.

Το ΚΚΕ «με συνέπεια και σταθερότητα προβάλλει με το επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα του το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και προτεραιοτήτων» επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «η εργατική-λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να πραγματοποιήσει την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους προς όφελος του λαού γιατί θα στηρίζει την κοινωνική παραγωγή με κίνητρο την κοινωνική ευημερία στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό σχεδιασμό».

«Τις επόμενες μέρες όλοι και όλες να βρισκόμαστε σε επαφή με τις κατά τόπους οργανώσεις του κόμματος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, τους μαζικούς φορείς του λαϊκού μας κινήματος» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗert.gr
SHARE