Έλλειψη πόσιμου νερού σε οικισμούς στην Αργιθέα

Έλλειψη πόσιμου νερού σε οικισμούς στην Αργιθέα

Έλλειψη πόσιμου νερού σε οικισμούς στην Αργιθέα

Ανακοίνωση του Δήμου Αργιθέας λόγω έλλειψης νερού σε πολλούς οικισμούς από υπερκατανάλωσης.

Επειδή τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έλλειψη νερού σε πολλούς οικισμούς λόγω υπερκατανάλωσης για το πότισμα των κήπων είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στη λήψη μέτρων με βάση τον υπάρχοντα κανονισμό.

Οι ανάγκες για κατανάλωση νερού από το Δημοτικό δίκτυο ύδρευσης ιεραρχούνται ως εξής:

– Με απόλυτη προτεραιότητα ικανοποιούνται οι ανάγκες ύδρευσης των οικιών και των Καταστημάτων και μετά από αυτό εφόσον απομένει πλεόνασμα νερού διατίθεται κατά σειρά για ικανοποίηση αναγκών (πότισμα ζώων, κήπων κ.λπ.).
-Τοπικό Διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει αρδευτικό δίκτυο απαγορεύεται το πότισμα κήπων κτημάτων κ.λπ. από το δίκτυο ύδρευσης. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τις νόμιμες κυρώσεις που προβλέπεται.
– Εφόσον παρουσιασθεί ανεπάρκεια νερού, οι Τοπικές Κοινότητες θέτουν περιορισμούς στην κατανάλωση, ακόμα ως και το κλείσιμο των δεξαμενών και το άνοιγμα αυτών κατά την κρίση τους χωρίς ο καταναλωτής να δικαιούται αποζημίωση.
 

Λόγω του καύσωνα που επικρατεί ας δείξουμε κατανόηση και αυτοσυγκράτηση στην υπερκατανάλωση του πόσιμου νερού.

Παρακαλούνται οι δημότες στα αυτοτελή δίκτυα κάθε οικισμού να συνεννοούνται όσον αφορά το πλεόνασμα του πόσιμου νερού και να προβαίνουν στο πότισμα των κήπων εκ περιτροπής.

 

 

Για το Δήμο Αργιθέας

Ο Αντιδήμαρχος

 Αθανάσιος Καραγεώργος

SHARE