Στις 11 το μεγάλο συλλαλητήριο των Θεσσαλών κτηνοτρόφων

Στις 11 το μεγάλο συλλαλητήριο των Θεσσαλών κτηνοτρόφων

Στις 11 το μεγάλο συλλαλητήριο των Θεσσαλών κτηνοτρόφων

Ραντεβού στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στις 11 το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου δίνουν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι, σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, με αφορμή την κυβερνητική πολιτική, τις σχεδιαζόμενες αλλαγές αλλά και όλες τις εκκρεμότητες πληρωμών που προκαλούν «ασφυξία» στον κτηνοτροφικό κλάδο.

Μάλιστα, το βάρος για την έκφραση των πραγματικών αγωνιών του κτηνοτροφικού κόσμου και κυρίως των αιγοπροβατοτρόφων που τον τελευταίο καιρό έχει ταλαιπωρηθεί πολλαπλά από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ειδικά στα θέματα των κοινοτικών ενισχύσεων, έπεσε στη δραστήρια τελευταία Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.  Μια  οργάνωση, η οποία παρά τον τοπικό της χαρακτήρα, εδώ και μήνες έχει πάρει στις πλάτες της τα μεγάλα θέματα του κλάδου.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφών Περιφέρειας Θεσσαλίας εκφράζει την έντονη αντίδρασή της στα νέα μέτρα που πρόκειται να υιοθετήσει η κυβέρνηση και καλούμε τα μέλη μας | σι κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τον αφανισμό μας.

Που το στηρίζουμε αυτό;

1) Στο πρόβλημα με  τους βοσκότοπους που εδώ και 3 χρόνια αρκετοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν επιλέξιμους βοσκότοπους και δεν έχουν πληρωθεί τις επιδοτήσεις. Τώρα που ξεκινάει η νέα ΚΑΠ 2015 – 2020 αν δεν αλλάξει κάτι θα έχουμε όλοι πρόβλημα

2)Στην κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου και στην αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος με μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγός

3) Πολλοί αγρότες θα σταματήσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους λόγω των νέων μέτρων με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές των ζωοτροφών  και να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το κόστος παραγωγής.

4 Στη σχεδιαζόμενη απότομη και μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισροών

5) Στη σχεδιαζόμενη απότομη και μεγάλη αύξηση των Φορών

6)Τις ασθένειες που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια και αφανίζουν κοπάδια χωρίς αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ τον οποίο ξέρουμε μόνο από τα λεφτά που πληρώνουμε .

7)Στη μελλοντική κατάργηση της φέτας ως ελληνική προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης που υπάρχει στην ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αποσκοπούν στην αρπαγή των επιδοτήσεων για να πληρώσουμε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές κάτι τα οποία δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα της ΕΕ.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη γιατί σ’ ένα χρόνο δεν θα υπάρχουμε»

SHARE